23 Nisan coşkusu Kırklareli'ni kırmızı beyaza boyadı

Çocuklar bayramlarını doyasıya kutladılar

Dünyadaki tek çocuk bayramı, Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta ve dünyada olduğu gibi Kırklareli’nde de Cumartesi günü coşkuyla kutlandı. Uzun bir aradan sonra tekrar meydanların çocuk cıvıltısı ile dolduğu bu 23 Nisan’da iğlimiz adeta kırmızı beyaza büründü. Gösterilerden şiirlere, halk oyunlarından, şarkılara kadar pek çok etkinliğin gerçekleştiği programda çocuklar doyasıya eğlendiler. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 102. yıl dönümü Cumartesi günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Pandemi dolayısıyla iki yıldır kutlanamayan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı bayrama bu yıl katılım yüksek oldu. İlk olarak saat 11.00’de ilimiz Özgürlük ve Demokrasi meydanında bir çelenk töreni gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan’ın koyduğu çelengin ardından saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşımızın okunması ile tören sona erdi.
Ardından kutlama programı saat 12.00’de düzenlendi. Kırklarelililer kutlamalara büyük ilgi gösterdiler. Törene; Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı P.Alb. Tahir Savran, Kırklareli Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Uğur Özmen, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, çok sayıda davetli, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldılar.
İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan gerçekleştirdi.
Kalkan konuşmasında; “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu çok özel gün, aydınlık geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza, gençlerimize, ülkemize ve milletimize kutlu olsun.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk Milletinin azim ve kararı ile bağımsızlığa, millet egemenliğine giden yolda en önemli adımlardan biri atılmış ve 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Buhranlı günlerde bağımsızlık sevdasıyla kurulan TBMM, birlik ve beraberliğimizin sembolü olarak ülkemizin ve milletimizin ufkunu aydınlatmış; milletimizin geleceğe emin adımlarla yürümesine ve bugünlere ulaşmamıza vesile olmuştur. Cumhuriyet'imizin temellerinin atıldığı bu anlamlı günü, çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olarak gören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Yüreklerinde sevgi, barış, dostluk, kardeşlik duyguları yeşeren yavrularımız bu anlamlı bayramı, dünya çocuklarıyla birlikte 'dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı' olarak kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktadırlar.
Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı, bizim aydınlık geleceğimizdir. Her şeyin en güzeline layık olan çocuklarımızın okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiklerini gördükçe sevincimiz, coşkumuz, heyecanımız daha da artmaktadır.
Millet olarak tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız” dedi.
Törende daha sonra anaokulu öğrencilerinin gösterileri, halk oyunları, şarkılar, şiirler, öğrencilerden anlamlı gösteriler ile devam etti. Kutlama programı izleyenlerden tam not aldı. Havanın da güzel olması dolayısıyla, ilimiz İstasyon caddesinde çocuklara yönelik stantlara büyük ilgi vardı. Ücretsiz balon ve bayrak dağıtımının yanı sıra, yüz boyama ve atölye etkinlikleri de gerçekleştirildi. Çocuklar Kırklareli’nde 23 Nisan’ı doyasıya kutladılar. (F.Kurtbayram)