Abı-ı Hayat Istrancalar, Kırklareli prömiyeri çok beğenildi

Yapımcılığını Racia Adar Bilgenoğlu ve Sinan Bilgenoğlu’nun yaptığı, bilim insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve aktivistlerin anlatımlarının da yer aldığı Ab-ı Hayat Istrancalar belgeseli, 14. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağbozumu Şenlikleri’nde Papaz’ın Evi’nde Kırklareli prömiyeri ile izleyicisiyle bir araya geldi. Istrancalarda yaşanan ve doğaya olumsuz etkileri olacak girişimlerin ele alındığı belgesel 45 dakikadan oluşuyor.
Gazeteci Hazal Ocak, Kırklareli Doğa Derneği Başkanı Göksal Çidem, Prof. Dr. Doğan Kantarcı, çevre gönüllüsü Mehmet Kaygısız gibi isimlerin katkı sunduğu belgeselin çekimleri, Doğanca Köyü, Soğucak Köyü, Armağan Köyü, Çukurpınar Köyü, Evrencik Köyü gibi bölgelerde, drone, paramotor ve aktüel kameralar ile çekildi.
Gösterimin ardından belgesel ile ilgili olarak bir söyleşi gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Göksal Çidem’in yaptığı söyleşinin konuşmacıları; Sinan Bilgenoğlu, Duvar gazetesinden Hazal Ocak, Milliyet gazetesinden Mert İnan ve Birgün gazetesinden Gökay Başaran oldu.
Söyleşi sonunda Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Arda Kolcular ile Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş tarafından konuşmacılara plaket takdimi yapıldı. (Kırklareli Belediyesi)