Aday Bulut'tan Kırklareli Odaklı Projeler: "Mahrum bırakıldığımız, gurur veren bir kentte yaşamak istiyoruz"

Kırklareli'nin belediye başkanlığı için Cumhur İttifakı adayı olan Derya Bulut, kente yapmayı planladığı hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulundu. "Odak Kırklareli" adını verdiği projesi kapsamında şehri daha yaşanabilir hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Bulut, bir dizi önemli vaatlerde bulundu.

Öncelikli amaç temiz su

Bulut'un öncelikli hedeflerinden biri, asbest içeren su borularının değiştirilmesi. Bu sayede, halkın daha temiz ve güvenli su tüketmesi sağlanacak. Ayrıca, Armağan Barajı'nın devreye alınmasıyla su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılması hedefleniyor.

Otopark sorunu yer altı otoparkıyla aşılacak

Kentin merkezindeki otopark sorununa da çözüm getirilmesi planlanıyor. Bu kapsamda, vilayet meydanına yer altı otoparkı yapılacak. Yeni kavşak düzenlemeleriyle trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Yeni kent merkezi planıyla birlikte şehre daha fazla yeşil alan kazandırılacak. Gençlere yönelik spor alanları, kadınlar, çocuklar ve emekliler için özel projeler de hayata geçirilecek. Her mahalleye kreş yapılacak ve ihtiyaç sahibi annelere ücretsiz ulaşım imkânı sağlanacak.

Emeklilere 12 bin liralık destek kartı

Emekliler için ise oldukça önemli destekler öngörülüyor. Emeklilere market, belediye ve ulaşımda geçerli olacak 12 bin liralık destek kartı sunulacak. Ayrıca, emeklilere özel indirimlerle, ev kullanım suyu maliyeti yarıya düşürülecek.

Yaşam merkezleri, kültür ve aşevleri hayata geçirilecek

Bademlik mahallesine adını veren badem ağaçları yeniden kazandırılacak. Engelli bireyler için özel yaşam merkezleri ve Roman vatandaşlar için kültür ve aşevi projeleri de hayata geçirilecek.

Cumhur İttifakı'nın Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, "Hak ettiğimiz, mahrum bırakıldığımız, gurur veren bir kentte yaşamak istiyoruz. Hazırladığım projelerle kenti yeniden tasarlayacağız, altyapı sorunları, ulaşımdan sağlığa, trafikten meydanlara kadar birçok alanda hizmet üreterek kenti daha yaşanabilir hale getirmek istiyoruz" dedi.