Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası 3. Edirne Finali Yapıldı

Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Düşünen, üreten, üretken ve stratejik düşünebilen çocuklar yetiştirmek amacı ile 2017 yılında kuruldu. Kuruluşundan sonra turnuvalar ile çocukların ilgi odağı olmuş durumda. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bu yılda 3’üncüsü gerçekleştirilen Edirne Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Edirne İl Finali, geçtiğimiz günlerde Edirne Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti.

10 farklı oyun kategorisinde düzenlenen Turnuva’nın İl Finali'ne Edirne merkez ilçe okullarından ve 8 ilçede düzenlenen turnuvalar sonucunda ilk üç dereceyi alan 118 ilkokul, 121 ortaokul, toplamda 239 öğrenci katıldı.
Turnuvanın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, Müdürlüğün yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrencileri ve ailelerin katılımıyla düzenlenen törende verildi. Yarışmalar sonucunda il birincisi olan öğrenci, Millî Eğitim Bakanlığı ve TAZO Federasyonu tarafından Kayseri ilinde düzenlenecek olan Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Türkiye Finali'nde Edirne’yi temsil edecek.