Bakan Işıkhan'dan Emeklilere Ücretsiz Kültür Turları Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, emeklilerin yaşam kalitesini yükseltecek çeşitli çalışmaların hayata geçirileceğini duyurdu. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık düzeylerini yükseltecek, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı emekliler yılı kapsamında gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bakan Işıkhan, Belediyeler Birliği ile protokol yapılarak emeklilere ücretsiz kültür turları düzenleneceğini ve böylelikle emeklilerin ülkeyi şehir şehir gezme imkanı bulacaklarını ifade etti.

Bakan Işıkhan, PTT AVM, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, Türk Havayolları, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, GSM operatörleri, sinema ve tiyatrolar ile PTT Kargo gibi kurumlarda emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatılacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında da emeklilere yönelik özel indirimlerin sağlanacağını açıkladı.

Emeklilerin sosyal ve ekonomik yaşamlarını desteklemeyi amaçlayan bu çalışmaların, emeklilerin yaşam standartlarını artırmaya yönelik önemli adımlar olduğu vurgulandı.