Bankalar, sağlık ocakları, kargolar bugün açık mı?

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte, kamu çalışanlarının 9 günlük izinli olacakları duyurulmuştu. Ancak, bu süreçte sağlık kuruluşlarının işleyişi hakkında merak edilenler var. Peki, hastaneler, sağlık ocakları ve aile hekimleri Pazartesi günü açık mı, kapalı mı?

Ramazan Bayramı tatili boyunca, hastaneler, aile hekimleri ve sağlık ocaklarının sadece acil bölümlerinin hizmet vereceği belirtildi. Diğer bölümler ise kapalı olacak. Bu düzenleme, tatil süresince sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesini sağlayacak.

Öte yandan, bankalar Pazartesi günü tam gün, Salı günü yani arife günü ise öğlene kadar açık olacak. Bayramda ise bankaların kapalı olacağı belirtiliyor. Özel kargo şirketleri ve noterler de benzer bir çalışma düzenine tabi olacaklar.

Sağlık kuruluşlarının kritik önemdeki hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi için gerekli önlemlerin alınacağı belirtilirken, vatandaşların sağlık sorunları için acil durumlar dışında Ramazan Bayramı tatili sonrasını göz önünde bulundurarak planlama yapmaları öneriliyor.