Başkan Dağtaş Kesimoğlu'na sordu: "Seçim parasını neden haksızca vatandaşın su faturasından çıkarıyorsunuz?"

Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, Kırklareli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na yönelik çeşitli sorular sordu. Dağtaş, halkın temsilcisi olarak alın terini savunmak amacıyla yaptığını ifade ettiği konuşmasında, belediye başkanından birtakım konulara açıklık getirmesini talep etti.

“Vatandaşın cebinden haksız yere para tahsil ediliyor”

Dağtaş, konuşmasında belediye başkanına hitaben, çalışmayan arıtma tesisinin neden çalıştırılamadığını sorguladı. Ayrıca, çalıştırılmamasına rağmen su faturalarında atık su bedeli tahsil edilmesinin gerekçesini sordu.

“Vatandaştan alınan haksız paralarla seçim kampanyasını finanse etmek ne kadar doğru?”

İl Başkanı Dağtaş, vatandaşın cebinden haksız yere para tahsil edilmesi ve bu tahsil edilen paralar ile Belediye Başkanı’nın şahsi seçim çalışmalarında nasıl kullanıldığını, yürüttüğü seçim kampanyasını bu haksız tahsilatlar ile finanse etmesinin ne kadar doğru olduğunu sordu.

Sorular yanıtsız kalıyor

Dağtaş konuşmasında, belediye başkanının daha önce sorulan sorulara da cevap vermediğini dile getirerek, Kırklareli halkının taşınmazlarının neden satıldığına ve satın alan firmayla ilgili gündeme getirdikleri konulara halen cevap beklediklerini belirtti.