Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emekli İkramiye Müjdesi

Emeklileri sevindirecek haber, Ramazan Bayramı ikramiyeleriyle ilgili geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'na katıldı ve burada önemli müjdeler verdi. Emeklileri sevindirecek haber, Ramazan Bayramı ikramiyeleriyle ilgili geldi. Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2 ve 5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı. Ayrıca Erdoğan, enflasyonu düşürerek daha kalıcı bir refah artışı sağlanacağını da ifade etti.

Erdoğan'dan Anlamlı Açıklamalar

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin önde gelen emekçileriyle bir araya geldiği bu programda duygusal açıklamalarda bulundu. Çalışma hayatına genç yaşlarda İETT'de işçi olarak başladığını dile getiren Erdoğan, emekçinin mücadelesini ve haklarının önemini vurguladı. Sultan 2. Beyazıt dönemine kadar uzanan tarihte işçi haklarının önemli bir yer tuttuğuna değinen Erdoğan, bu geleneği devam ettirdiklerini söyledi.

Emeklilere Yönelik İyileştirmeler

Erdoğan'ın açıklamaları arasında emeklilere yönelik yapılan iyileştirmeler de yer aldı. Ramazan Bayramı ikramiyelerinde geçen yıla göre yüzde 50'lik bir artış yapıldığı belirtildi. Geçen yıl emeklilere yapılan tek seferlik ödemenin ardından bu yıl da ikramiyelerde artış sağlandı. İkramiyelerin 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağı müjdesi emekliler arasında memnuniyetle karşılandı.

Ocak'ta yüzde 49,25 oranında zam alan emekliler Nisan ve Haziran aylarında 3.000 TL'ye çıkartılan iki bayram ikramiyesi alacak.

EYT'liler ve Sigortalılar İçin Önemli Detaylar

Ancak başvurmasına rağmen henüz emeklilik işlemleri tamamlanmamış ya da emeklilik için başvuru tarihi daha gelmemiş sigortalılar ve EYT'lilerin değişikliklerden nasıl yararlanacağı merak ediliyor. Bu yıl için ilk ikramiye Ramazan Bayramı öncesi 1-9 Nisan tarihlerinde ödenecek. Yani 1 Nisan itibariyle maaş almaya hak kazanmış ya da kazanacak tüm emekliler bu ikramiyeyi alacak. Eğer EYT'liler ya da diğer sigortalılar 31 Mart gününe kadar emeklilik için başvurmuşlarsa, işlemleri bitmese de Ramazan Bayramı ikramiyesini hak edecekler.

Refahın Artırılması Hedefleniyor

Erdoğan'ın açıklamalarında dikkat çeken bir diğer nokta ise refah artışıyla ilgiliydi. Devletin deprem bölgesi ile ilgili yükümlülüklerinin azalmasıyla birlikte artan kaynakların emekliler ve çalışanlar başta olmak üzere milletin istifadesine sunulacağı belirtildi. Ayrıca enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülerek tüm toplum kesimlerinde kalıcı bir refah artışı sağlanacağı vurgulandı.