Becan'dan Martin'e Bir Hafta Arayla İki Farklı Söylem! Önce 'Bıyıklarını Kes' dedi, sonra 'Yuvana Dön' çağrısı yaptı

31 Mart yerel seçimleri için heyecan dorukta. Adaylar kahve kahve, ev ev gezerek projelerini tanıtıyorlar. Bu kapsamda birbirlerine de değinmeden geçmiyorlar. Bilindiği üzere Uzunköprü Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkanı Özlem Becan, geçtiğimiz hafta bir kahvehaneden yaptığı konuşmada İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı Ediz Martin’e sert sözlerle yüklenerek, “Dün CHP’nin bayraklarını asıyordun şimdi İYİ Partiliyim diyorsan önce bıyıklarını kes demişti. Becan şimdi de Martin’e ‘Yuvana Dön’ çağrısı yaptı.

 

Geçtiğimiz hafta seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Mahallesindeki bir kahvehanede vatandaşlara hitap eden Becan, Martin’in seçim sloganlarından birisi olan ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ile özdeşleşen 'Karaoğlan' sloganına yönelik sert bir açıklama yaptı. Becan açıklamasında, “Koltuk uğuruna davanı satmışsın. Sen kim Bülent Ecevit kim! Kahvelerde diyormuş ki 'ben aslında devrimciyim, ben aslında solcuyum' yok ya! O zaman ne işin var İYİ Parti'de? Sen son genel seçimde CHP’nin bayraklarını asıyordun. Şimdi 'ben İYİ Partiliyim' diyorsan, ilk önce o bıyıklarını keseceksin" demişti.

“GENÇ KARDEŞİMİZDİR BİR HATA YAPMIŞTIR”

Bu söylem Uzunköprü’de çok konuşulurken, Becan’dan Martin’e bir hafta sonra ise başka bir çağrı geldi. Yine Cumhuriyet Mahallesinde bir kahvede konuşma yapan Becan, “İYİ Parti’nin adayı genç kardeşimiz. Ben Genel Başkanımızın çağrısına uyarak diyorum ki; Bir hatadır yapmıştır. Genç kardeşimizi baba evine dönmeye davet ediyorum. İnanıyorum CHP’nin kapıları sana sonuna kadar açıktır. Sana da orada bir yer vardır” dedi. Becan’ın birer hafta arayla yaptığı bu iki farklı çağrının altında yatan gerekçe ise tartışma konusu oldu.