"Bizim Tarihi Zenginliğimiz" projesinin kapanışı Bulgaristan'da yapıldı

Vize Kaymakamlığı/ Vize İlçesi ve Köylerine Hizmet Götürme Birliği ve Primorsko Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak yürütülen Our Hıstorcal Herıtage (Bizim Tarihi Zenginliğimiz) Projesinin kapanış toplantısı Bulgaristan/Primorsko’da gerçekleştirildi. Toplantıya Kırklareli’den Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer ve Vize İlçelerine ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Abdullah Özen katıldı. 

Avrupa Birliği Başkanlığının ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının İkinci Teklif Çağrısı kapsamında desteklenen ve 24 Temmuz 2019 tarihinde uygulamasına başlanan ve toplam tutarı 479.147,08 Euro olan “Our Historical Heritage” isimli ve CB005.2.21.001 sayılı projenin kapanış toplantısı 17 Mayıs 2022 tarihinde Primorsko/Bulgaristanda gerçekleştirildi. Proje kapsamında iki bölgenin kültürel miraslarının korunması ve kültürel miraslarından yararlanılarak bölgelerin turizm çekiciliğinin arttırılması ve sınırötesi iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirildi.
17 Mayıs 2022 tarihinde Primorsko/Bulgaristanda gerçekleştirilen proje kapanış toplantısına Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer ve Vize İlçelerine ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Abdullah Özen katıldı. Kapanış toplantısında proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler anlatıldı. Primorsko Belediyesi ve Vize Kaymakamlığı arasında ortaklık sözleşmesi imzalandı. Ortaklık sözleşmesi ile iki bölge arasında iyi ilişkiler dikkate alınarak, uzun vadeli, açık ve samimi bir işbirliğinin beyanı yapıldı. (T.Öznur Tamtürk)