"Çalışan Her Kadın Ekonomik Olarak Güçlenebilir"

Demirköy Kadın Kooperatifinden, 'Üretimin Yeni Merkezi Demirköy' projesi ile tamamlanan üretim tesisi ve satış dükkanlarının açılışı gerçekleştirildi.

Demirköy Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında “Üretimin Yeni Merkezi Demirköy” projesi ile tamamlanan, üretim tesisi ve satış dükkanlarının açılışı gerçekleşti. Açılış Demirköy Belediyesi'ne ait yöresel pazar dükkanlarında yapıldı.

İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Demirköy Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Dilber Doğan’ın açılış konuşması ile devam etti. Dilber Doğan, “Üretimin her kolunda çalışan kadınlar, bu üretim tesislerinde ürünlerini değerlendirebilecek, çalışan her kadın ekonomik olarak güçlenebilir.” diyerek, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün’ e maddi manevi desteği için tüm kadınlar adına teşekkür etti.

Tören, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün ve Demirköy Kaymakamı Ertuğrul Bayram’ın konuşmaları ile devam etti. Demirköy Kaymakamı Bayram konuşmasında, Kooperatif ve Üretim-Üretici kelimelerinin anlamlarına vurgu yaparak, birlikte çalışmanın birlikte başarmanın öneminden bahsetti. Köylerde üretim faaliyetlerinin giderek azaldığını belirten Kaymakam, bu faaliyetlerin artması gerektiğini anlattı. Açılışa tüm kamu amirleri kooperatif üyeleri ve Demirköy halkı katıldı.
Açılış töreninin bitmesinin ardından, kadın kooperatifi ortaklarının hazırlamış olduğu el yapımı ikramlar servis edildi.