Çiler Milletvekili Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı

AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa ederek, Milletvekilli aday adaylığını açıklayan Alper Çiler, Salı günü parti binasında başvurusunu da gerçekleştirdi. Çiler yaptığı açıklamada; "Bizler bu yola bir nefer olarak çıktık. Hiçbir zaman görev talebinde de bulunmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru, genel merkezimizin talebi ile istifa edip, aday oldum. İnşallah Allah tamamını erdirir. 2023'te Kırklareli'ne tarih yazacağımıza inanıyoruz. Bizim için Milletvekilliği değil, önce adam olmak önemli. Bu makamlar gelip, geçici. Allah bizleri çıktığımız bu yolda utandırmasın. Birlik, beraberliğimizi bozmasın" dedi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl başkanlığı görevinden istifa ederek, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için, Kırklareli Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Alper Çiler, Salı günü parti binasında başvurusunu gerçekleştirdi. Burada partililerle biraraya gelen Çiler'e ilgi büyüktü.
Parti binasına gelir gelmez büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Alper Çiler vatandaşlarla tek tek tokalaşarak onların hal ve hatrını sordu. Ardından İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, Merkez İlçe Başkanı Bahadır Kovankaya, Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydın Gün, Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyükyeğen ile birlikte toplantı salonunda partilileri selamlayan AK Parti Kırklareli Milletvekili Aday Adayı Alper Çiler konuşmasında şunları kaydetti;
"30 Kasım 2014 tarihinde göreve gelmiştik. Hiçbir zaman ben demedik, biz dedik. 9 yıldır beraber görev yaptığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, haklarını helal etsinler. Bu bir bayrak yarışı. İnşallah Yunus kardeşimiz bu bayrağı daha da yukarıya taşıyacak. Mayıs ayında yapılacak bu seçimler çok önemli. İnşallah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a en yüksek oyu aldırarak, yeniden aynı göreve seçtireceğiz. Bizler bu yola bir nefer olarak çıktık. Hiçbir zaman görev talebinde de bulunmadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru, genel merkezimizin talebi ile istifa edip, aday oldum. İnşallah Allah tamamını erdirir. 2023'te Kırklareli'ne tarih yazacağımıza inanıyoruz. Bizim için Milletvekilliği değil, önce adam olmak önemli. Bu makamlar gelip, geçici. Allah bizleri çıktığımız bu yolda utandırmasın. Birlik, beraberliğimizi bozmasın.
Başta Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere görev yaptığım süre boyunca şahsıma güven ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli Teşkilat Başkanımız Sn. Erkan Kandemir’e; Teşkilat Başkan Yardımcımız Marmara Bölge Koordinatörümüz Sn. Halis Dalkılıç’a, İl Koordinatörümüz Sn. Mustafa Kendirli’ye ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum.
Bu süreçte birlikte çalıştığımız, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, il genel meclis üyelerimize, belediye meclis üyelerimize, ana kademe il yönetim kurulu üyelerimize , il kadın kolları başkanlarımız ve yönetimlerine, il gençlik kolları başkanlarımız ve yönetimlerine, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve yönetimlerine, belde başkanlarımız ve yönetimlerine, köy başkanlarımız ve yönetimlerine, mahalle başkanlarımız ve yönetimlerine, sandık başkanlarımıza ve yönetimlerine, tüm delegelerimize, üyelerimize, önceki dönem il ve ilçe başkanlarımıza, kuruluştan bugüne partimizin çeşitli kademesinde görev alan tüm teşkilat mensuplarımıza, muhtarlarımıza, STK ve oda başkanlarımıza bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sn. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın önderliği ve gösterdiği istikamette hangi görev ve pozisyonda olursak olalım, bugüne kadar nasıl bu davanın bir neferi olarak hizmet ettiysek bundan sonra da bu davanın bir neferi olarak aynı azim ve kararlılık içinde olmanın gerektiği bilinciyle, yılmadan yorulmadan, çalışmaya devam edeceğiz. 2023 seçimlerinde büyük ve güçlü Türkiye için ‘Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak bu sürecin ülkemiz, milletimiz, bölgemiz, Kırklarelimiz ve partimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Çiler daha sonra 28. Dönem AK Parti Kırklareli Milletvekili Aday Adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. (F.Kurtbayram)