Çözüm Oyun Terapi Hizmeti Olabilir

Kırklareli Merkez’de Yayla Mahallesi’nde faaliyete geçen Semt Polikliniğindeki Çocuk Psikiyatri Merkezi bünyesinde verilen oyun terapi hizmeti ile çocuklar 4 yaşından itibaren 12 yaşına kadar travma, depresyon, kaygı ve takıntı, cinsel istismar, tuvaletini kaçırma problemi, uyku ve beslenme problemi gibi birçok sıkıntısına çözüm bulabiliyor.

Kırklareli Merkez’de yakın zamanda açılarak hizmet vermeye başlayan Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semt Polikliniğinde bulunan Çocuk Psikiyatri Merkezi çocukların yaşadığı sorunlarının çözümünde Kırklarelililere ücretsiz hizmet veriyor. Çocuk Psikiyatri Merkezi bünyesinde verilen oyun terapi hizmetleri ise 4 yaşından itibaren 12 yaşındaki çocuklara kadar uygulanabilen ve çocuklarda var olan travma, depresyon, kaygı ve takıntı, yaşadıysa cinsel istismar, tuvaletini kaçırma problemi, uyku ve beslenme problemleri, duygu ve davranışsal sorunları ve düşünce sıkıntılarını ortaya çıkarabilmek adına en başarılı psikoterapik yöntem olarak gösteriliyor. Bu sayede çocukların iç dünyasıyla bir terapi sürecine geçilerek yaşadıkları sıkıntıların atlatabilmeleri için profesyonel destek süreci başlatılıyor.
Semt Polikliniğinde bulunan Çocuk Psikiyatri Merkezinde değerlendirilip uygun görülen çocuklarda oyun terapisi hizmetleri ücretsiz olarak veriliyor. (T.Öznur Tamtürk)