Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Savunma Sanayi'nde Tam Bağımsızlık İçin Mücadelemiz Devam Edecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma sanayiinde Türkiye'nin bağımsızlık kazanma yolunda önemli adımlar attığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantının ardından yaptığı açıklamada, savunma sanayii ürünlerinin ihracatının artışına dikkat çekti ve bu alanda Türkiye'nin küresel bir oyuncu haline geldiğini ifade etti. İHA ve SİHA teknolojilerinde dünya liderleri arasında yer aldıklarını belirten Erdoğan, savunma sanayiindeki gelişmelerin Türk ekonomisine ve ulusal güvenliğe olan katkılarına değindi.

Erdoğan, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltma sürecinde önemli bir dönüşüm yaşadığını, bir zamanlar İsrail'den zor şartlar altında temin edilen ve sık sık arızalanan insansız hava araçlarına olan bağımlılığın, yerli ve milli üretimle sona erdirildiğini anlattı. Şimdi ise Türkiye'nin 110’dan fazla ülkeye silah ihraç eder hale geldiğini ve savunma sanayii projelerinin toplam hacminin 90 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

Ayrıca, Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini ve bu başarının, savunma sanayiinde yeni bir lige yükselme potansiyelini gösterdiğini ifade etti. Erdoğan, savunma sanayiinde tam bağımsız bir Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan, dinlenmeden mücadele edeceğiz." ifadelerine yer verdi.