Demir Atlı Adam öğrenciler ile buluştu

Bisikleti ile Dünya’yı gezen ve “Demir Atlı Adam” olarak tanınan Gürkan Güvenç, Trakya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

68 ülkeyi bisikleti ile gezen ve 11 yılda 122 bin kilometre mesafe kateden Gürkan Genç (Demir Atlı Adam) “Demir Atlı Adam Gürkan Genç, Gençlerle Buluşuyor” etkinliği ile Trakya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen buluşma öncesinde Balkan Kongre Merkezi Fuayesi’nde Demir Atlı Adam’ın seyahatleri sırasında çekilen fotoğrafların sergisinin açılışı yapıldı. Ardından etkinlik açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer şu sözleri dile getirdi;

“Bugün gençlerimize hikayesi ve başarıları ile örnek teşkil edecek ve yeni başarı hikayeleri oluşmasına katkı sağlayacak çok önemli bir konuğumuz Gürkan Genç bizlerle. Bisikleti ile dünyayı gezen maceracı, amatör fotoğrafçı, konuşmacı ve girişimci Gürkan Genç’i üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün yıllara ve yollara dayanan özel kariyer deneyimini üniversite öğrencilerimizle, siz değerli gençlerle paylaşma fırsatı sundukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Hikayesiyle imkansızın olmadığını, keşfedip hayallerinin gerçekleştiren, anlatmak için yaşayıp gelecek için pedallayan Demir Atlı Adam lakaplı Gürkan Genç’in konuk olduğu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.”

“Demir Atlı Adam lakabı nereden geldi?”

Etkinlikte konuşma yapan Gürkan Genç, Demir Atlı Adam lakabını nasıl aldığını öğrencilere anlattı. Lakabını Moğolistan’da aldığını belirten Genç, “Gezme ve görme, insanda ufuk ve vizyon başta olmak üzere birçok özelliği de beraberinde getiriyor.” diyerek şu sözleri ifade etti;

“At sırtında, çekik gözle terk ettiği diyarlara badem gözlü demir atıyla gelen Türk’ şeklinde Moğolistan’da bir gazetede çıkan bir haber, Demir Atlı Adam lakabını bana yapıştırdı.

Bisiklette bagaj sistemini oluşturmanın basit bir şey olduğunu zannediyordum. Halbuki öyle değilmiş. Yıllar içinde kendi bagaj tasarımımı geliştirip, OSTİM’de Almanya’nın en ünlü bagaj üretim firması için yeni bir bagaj tasarımı yaptım ve onlarla beraber iş birliğine doğru ilerliyoruz. Onun dışında bisikletler için gidon çok önemli. Tur bisikletçileri için gidon tasarımı yaptım. Kariyer yavaş yavaş oluşmaya devam ediyor. Kolombiya kahvede dünyada en önemli ülkelerden bir tanesi. Burada kahve tarlaları arasında bisiklet sürerken kahve işine de bir anda girmeye karar verdim.”