Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ilk dersler başladı

Kırklareli Gençlik Merkezi’nde 131 öğrenci 2 yıl sürecek bilim ve teknoloji içerikli derslere başladı. Deneyap Teknoloji Atölyelerinde gerçekleştirilen derslerin ilki önce gün verildi.

Kırklareli’nde önceki gün Kırklareli Gençlik Merkezi'nde Deneyap Teknoloji Atölyeleri ilk derslere başlandı. Toplamda 131 öğrenci, 2 yıl sürecek olan eğitimle, Tasarım ve Üretim, Mobil Uygulama ve Programlama, Yapay Zeka, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Robotik ve Kodlama, Nanoteknoloji, Elektronik Programlama, Siber Güvenlik, Nesnelerin İnterneti, Enerji Teknolojileri derslerinde alacakları eğitimle her alanda kendini geliştirecek, projeler üretecek ve "Geleceğin Teknoloji Yıldızları" arasına katılacaklar.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında tesis edilen işbirliği ile hayata geçirildi.
Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz görülen Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek.(N.Şensöz)