DİKKAT! Haberimizi okumadan yola çıkmayın!

Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Ramazan Bayramında sürücülerin dikkatli olması konusunda uyarı yapıldı. 
Yapılan uyarılarda bayramların toplumun bir araya geldiği, huzur ve sevincin paylaşıldığı ortak zeminler olduğu belirtilerek, 9 günlük resmi tatilde Kırklareli’nden şehir dışına gidecek ve Kırklareli’ne gelecek sürücüler için yapılan uyarılarda; 

"Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybına uğramamaları için, trafik kurallarına titizlikle riayet etmeleri, uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanmamaları, aşırı hız, şerit ihlali, yakın takip, hatalı sollama yapmamaları gerekmektedir.
Trafik Görevlilerince; gündüzleri de sürücülerin farlarını yakmaları sağlanacak, far ayarları şık donanımının ve aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığının kontrolü yapılarak, eksiklikleri bulunan araçlar, eksikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecektir.
Sürücü ile yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri ile çocuk koltuğu kullanılmasına yönelik denetimlere de ağırlık verilecektir.
Vatandaşlarımız her zaman olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince de asayiş ve trafik yönünden olabilecek şikâyetlerini ve gördükleri şüpheli şahısları en kısa süre içerisinde görevli ekiplere  bildirmeleri gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.