Diş Tartarlarından Kurtulmak İçin Basit Ama Etkili Tüyolar

Diş taşı olarak da bilinen tartarlar, tükettiğimiz gıdaların zaman içerisinde dişler üzerinde birikip tükürük içerisindeki kalsiyumun çökelmesiyle birlikte sertleşmesidir. Yoğun bakteri içerir ve fırçalamayla çıkmaz. Herhangi bir önlem alınmadığında çeşitli diş ve diş eti hastalıklarına neden olur ve sonunda dişin kaybedilmesine kadar gidebilir. Peki bu tehlikeli tartarlara karşı ne gibi önlemler alabilir ya da onları nasıl yok edebiliriz? İşte detaylar…

Limon suyu ve nane yağını güzelce karıştırın ve etkili bir ağız temizleme suyu hazırlayın.  Limonun asidik yapısı, nane yağının ferahlatıcı özelliği ile buluşunca diş üzerindeki tüm plak ve tartarların yok olmasını sağlayabilir ve daha sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.

 

Dişlerinizi her gün düzenli olarak en az 3 kez fırçalamanız gerektiğini bilirsiniz; ancak diş tartarlarının oluşumunu engellemek için dişlerinizi günde sadece 3 kez değil her yemekten sonra düzenli olarak fırçalamanız gerekir. Her yemekten sonra doğru bir şekilde fırçalanan dişler, tartarlardan korunacak ve daha sağlıklı olacaktır.

Diş ve diş eti sağlığınızı önemli ölçüde tehdit eden diş tartarlarından kurtulmanın bir yolunun da kabartma tozu olacağını düşünür müydünüz? 1 çorba kaşığı kadar kabartma tozu, 1 tutam tuzu karıştırın. Daha sonra bu karışımı ıslak bir diş fırçası ile dişlerinize uygulayın. Bu yöntemle her gün ovalayarak fırçaladığınız dişleriniz zamanla tüm tatarlarından kurtulup sağlığına kavuşacaktır.

Küçük bir domates ve çileği mutfak robotundan geçirip hamur kıvamına getirin. Bu karışımı düzenli olarak haftada 2 kez dişlerinize fırçalayarak uygulayın, 5 dakika kadar beklettikten sonra durulayın. Böylece dişlerinizin üzerinde biriken bakteri ve tartarlar yok olarak dişleriniz daha sağlıklı bir yapıya kavuşur.

Diş ipi, ağız temizleme suyu, elektrikli diş fırçası gibi seçeneklerden yararlanın. Bu seçenekler, dişlerinizin her zaman daha iyi temizlenmesine yardım edecek ve diş tartarlarının yok olmasını sağlayacaktır.