DSİ 112. Şube Müdürlüğü yeni ekskavatörüne kavuştu

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yılın son günlerinde araç makine parkını güçlendirerek toplam 160 iş makinesini bünyesine katmıştı. Bu kapsamda DSİ 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ilimizde faaliyet gösteren 112. Şube Müdürlüğü de 1 adet 30 tonluk yeni ekskavatörüne kavuştu. Yeni iş makinesinin teslim töreni Vali Birol Ekici’nin katılımıyla gerçekleşti.  

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü makina parkını güçlendirmek ve daha dinamik bir hale getirmek için iş makinesi takviyesi gerçekleştirdi. Bu kapsamda 26 Ocak’ta Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin katılımı ile gerçekleştirilen törenle toplam 160 adet iş makinası daha makine parkına dahil edildi.
Bu kapsamda DSİ 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı Kırklareli’nde faaliyet gösteren 112. Şube Müdürlüğü de 1 adet 30 tonluk yeni ekskavatörüne kavuştu. Teslim töreni Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Birol Ekici, “DSİ 112. Şube Müdürlüğümüzün Makina Parkını güçlendiriyoruz. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci tarafından DSİ.11. Bölge Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere ilimize gönderilen 30 tonluk yeni ekskavatörü teslim aldık. İlimize hayırlı olsun” dedi.
Söz konusu makineler ile taşkın öncesi çalışmalar kapsamında dere yatağı ıslahı, sedde yapımı, taş tahkimat, dere yatağı genişletme, dere yatağı değiştirme, kanal temizliği gibi faaliyetlerde kullanılıyor. Taşkın sonrasında; taşkın hasarlarının giderilmesi, rüsubat temizliği ve dere yatağı ıslahı gibi çalışmalar yapılıyor. Taşkın esnasında ise taşkınların yıkıcı etkisini arttıran iri rusubi malzemelerin (ağaç gövdesi, kaya, kütük gibi) köprü ve menfezleri tıkamasına mani olunuyor, tıkanan bu gibi yapılar rusubi malzeme temizlenerek açılıyor ve yatak akış emniyeti sağlanıyor. AFAD koordinasyonunda arama ve kurtarma çalışmalarına katılım sağlanıyor.
Bu araçlarla DSİ makina parkındaki iş makinesi sayısı 2 bin 529'a, 652 olan damperli kamyon sayısı 712'ye, 626 olan paletli ekskavatör sayısı ise 726'ya yükseldi. Araçların bugünkü değeri yaklaşık 700 milyon liranın üzeri olarak değerlendiriliyor.
İş makinelerinden 140'ı geçen Mayıs ayında, 110'unu Ağustos ayında ve 60 iş makinesini ise Ekim ayında DSİ makine parkına dahil edildi. Son törenle ise 60 damperli kamyon ve 100 paletli ekskavatör makine parkına kazandırıldı. (H.Murat Taner)