Emeklilere Tren Seyahatlerinde %10 İndirim Başlıyor

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 2024 Emekliler Yılı kapsamında, bakanlığa ait trenlerde emeklilere özel yüzde 10 indirimli seyahat uygulamasını duyurmuştu. Bugünden itibaren uygulamaya başlanacak olan uygulama, emeklilerin ekonomik ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacak.

Tatil döneminde kapasiteler artacak

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yapılan açıklamada, emeklilerin yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirimden faydalanabileceklerini belirtti. Ayrıca, yaklaşan Ramazan Bayramı ve okullardaki ara tatil nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için ek seferlerin planlandığını ifade etti. Bayram tatili ve okul tatili döneminde, 5 -15 Nisan tarihleri arasında ek Yüksek Hızlı Tren seferleri ve diğer trenlerde kapasite artışı yapılacağını belirten Bakan Uraloğlu, bu sayede toplam koltuk kapasitesinde önemli bir artış sağlanacağını açıkladı.

Emeklilik belgesi ibrazı yeterli

Söz konusu indirimden faydalanmak isteyen emeklilerin e-devlet üzerinden veya resmi bir kurumdan alacakları emeklilik belgesini ibraz etmeleri yeterli olacak. Yıl boyunca geçerli olacak olan indirim, tüm emeklileri kapsayacak ve belge ibrazıyla herhangi bir zaman diliminde kullanılabilecek.