Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e İhracat Kısıtlaması: 1019 Ürün Türkiye'den İsrail'e giremiyor

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ticaret kısıtlaması kapsamında, diğer ülkelerin de 1019 ürünü Türkiye üzerinden İsrail'e gönderemediğini duyurdu. Bakanlık, "İsrail'e ihracat kısıtlaması" başlığı altında yaptığı açıklamada güncelleme yaptı.

9 Nisan 2024 tarihinde yayımlanan açıklamada, İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki 1019 ürünün, 9 Nisan 2024, saat 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil işlemi yapılmadığı belirtildi. Ayrıca, söz konusu ürünlerin, antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi İsrail’e gönderilmediği vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, kısıtlama kararının öncesinde gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını engellemeye yönelik spekülasyonlara dikkat çekildi. Açıklamada, bu kararın kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve net olduğu vurgulanarak, vatandaşlardan bu tür yanlış haberlere itibar etmemeleri istendi.

Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinli kardeşlerinin yanında olduğu ve her zaman her alanda her platformda desteklerinin süreceği belirtildi.