Et ve Süt Kurumu Kuzu Alış ve Satış Fiyatlarında Düzenleme Yaptı

Et ve Süt Kurumu, kuzu eti satışlarında 5 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere %25’e varan indirim kampanyasının ardından 8 Ağustos 2022 tarihinden geçerli olmak üzere kuzu karkas alım fiyatlarına zam yapıldığını açıkladı. 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy yaptığı açıklamada ‘’İlimiz ve Ülkemiz mera ve arazi yapısının küçükbaş hayvancılığa daha uygun olması nedeniyle küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, meralarımızdan daha fazla yararlanılarak düşük maliyetli kırmızı et üretimi sağlanması ile koyun kuzu eti tüketiminde farkındalık oluşturması gerekmektedir. Bu doğrultuda da Et Süt Kurumu’nun yapmış olduğu yüksek karkas alımı ve ucuz küçükbaş hayvan eti satışı önem arz etmektedir” dedi. Et ve Süt Kurumu, piyasa regülasyon sorumluluğu çerçevesinde üreticinin alın terinin korunması için kuzu karkas alım fiyatları ile ilgili zam kararı alındığını açıkladı. Kuzu kesimi yaptırmak isteyen üreticilerin kombina müdürlükleri ile irtibata geçmeleri istendi.
Kırklareli Merkez ve ilçelerinde küçükbaş hayvan yetiştiren üreticilerin kesim yaptırmak istemeleri halinde Et ve Süt Kurumunun İstanbul Et İşletme Müdürlüğü ile iletişime geçmeleri yeterli olacak. (E.Yıldırım)