Farklı ürünler için de potansiyelimiz var

İlimizin her ne kadar hububat ve ayçiçeği üretimi ile ön plana çıksa da farklı ürünler için de iyi bir potansiyele sahip olduğunu belirten Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bunlardan birinin de yaz sıcağında bizleri serinleten ekiminden hasadına kadar yoğun emek ve masraf isteyen karpuz olduğunu belirtti.
Baharın gelmesiyle birlikte yaz sezonu üretimi için faaliyetlerin de hız kazandığını kaydeden Aksoy, Kavakdere’nin uzun yıllardan beri karpuz üretiminde ön sıralarda yeralan köylerimizden biri olduğunu anımsattı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da karpuz fideleri toprakla buluşmaya başladığını anlatan Aksoy, bu anlamda uzun yıllardır karpuz üretimi ile deneyim kazanan üreticilerden Nedai Çelik’in yine Kavakdere Köyünde bulunan yaklaşık 20 dekarlık arazisinde ailesi ve Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelinin katılımlarıyla birlikte karpuz fidelerinin dikimini gerçekleştirdiğini bildirdi.
Aksoy, Nedai Çelik özelinde tüm üreticilere yazlık ürünlerinin dikim ve hasadını kapsayan bereketli bir sezon olmasını diledi.
Dikiminden yaklaşık iki ay sonra Kırklareli halkının severek tükettiği Kavakdere Karpuzu tezgâhlarda yerini alacağını söyleyen Nedai Çelik de, ayrıca bu tip alternatif ürünlerin yetiştirilmesinin aile işletmelerine ciddi ek gelir sağlayacağını dile getirdi. (E.Yıldırım)