'Filistin İçin Tek Yürek' Zirvesi: Emine Erdoğan'dan Güçlü Mesajlar

Emine Erdoğan, 'Filistin İçin Tek Yürek' temasıyla düzenlenen Lider Eşleri Zirvesi'nde güçlü mesajlar verdi. Emine Erdoğan, "Hiçbir ideoloji bir masumun canından daha değerli değildir." ifadeleriyle seslendi.

Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde, pek çok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen zirvede, Filistin'deki son gelişmeler ve yaşanan insanlık dramı ele alındı.

Emine Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

"Bir canı diğerinden ayıran, kendisinden olmayan herkesi ve her şeyi değersizleştiren bu karanlığa teslim olmayacağız. Hiçbir ideoloji, hiçbir siyasi menfaat, hiçbir ekonomik kazanç masum bir insanın canından daha değerli değildir. Tarihin vicdanı hiçbir dönemde zalimin yanında olmamıştır."

"Filistinli çocuklara ve gençlere, ölmek ya da öldürülmek dışında insan onuruna yakışır bir gelecek borçluyuz. Yerin üstü bir cehenneme, yerin altı bir çocuk nekropoline çevrilmişken, orada vaat edilen herhangi bir geleceğin neşet etmesi asla mümkün değildir."

"Ateşkes öncelikli hedefimiz olsa da nihai hedef değildir. Bütün dünyayı aynı sesle, Filistin'de ve İsrail'de kalıcı barışın sağlanması için çabalarımızı birleştirmeye çağıralım." söylemlerine yer verdi.