"Gelişimimiz İçin Çok Önemli Bir Maç"

EURO 2024 hazırlıkları kapsamında yarın deplasmanda Macaristan ile karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, bu müsabakanın kendileri için iyi bir test olacağını söyledi.

Montella, karşılaşmanın oynanacağı Puskas Arena'da düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Zeki Çelik ile katıldı. Macaristan'ın güçlü bir rakip olduğunu aktaran Montella, "Macaristan Teknik Direktörü Rossi'yi tanıyorum, birkaç sene önce tatilde tanışma fırsatımız olmuştu. Arkadaşım olduğunu söyleyebilirim, görüşmeye de devam ediyoruz. Macaristan bizim için iyi bir test, rekabet gücü yüksek bir takım. Son 20 maçta sadece 3 mağlubiyet aldılar. Yarın gelişimimiz için çok önemli bir maç olduğunu söyleyebilirim. Geldiğimizden bu yana şehri biraz turladık, şehir ve stat çok güzel. Rekabeti yüksek bir maç ile test geçireceğimiz için buraya pozitif enerjiyle geldik. Macar takımı taktiksel anlamda çok gelişmiş bir takım, uzun zamandır aynı hocayla çalışıyorlar. Maç esnasında farklı taktiklere geçiyorlar. Geride 3'lü oynayan bir takım, hem defansif hem de ofansif anlamda böyle bir rakibe karşı test bizim için önemli." ifadelerini kullandı.
İtalyan teknik adam, A Milli Takım aday kadrosunda yer alan Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan'ın Ümit Milli Futbol Takım'a gönderilmesi hakkında ise şöyle konuştu: "Değişikliklerle alakalı şunu söyleyebilirim, fazladan değişiklik yapmadım. Geçen seferki kadroya göre fazladan futbolcu çağırdık, yakından takip edebilmek için. Onları Ümit Milli Takım'a gönderme kararı onlar adına olumlu karşılanması gerek. Çünkü orada daha fazla oynamalarını istedim. Burada az oynayacaklarına orada daha fazla oynasınlar diye böyle bir tercihte bulundum."