"Gezi bizler için bir onur nişanıdır, tutuklanan tüm arkadaşlarımıza özgürlük istiyoruz"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kırklareli İl Temsilcileri, 26 Mart Salı günü Gezi Olayları doğrultusunda gerçekleştirilen tutuklama kararlarının 700. Gününde konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kırklareli İl Temsilcileri, 26 Mart Salı günü Gezi Olayları doğrultusunda gerçekleştirilen tutuklama kararlarının 700. Gününde konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
2013 Mayıs-Haziran aylarında Taksim Meydanı’nda gerçekleşen Gezi olaylarının toplumsal bir olay olduğuna dikkat çekilirken, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Erol Özkan’ın seslendirdiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Gezi Direnişi, doğal alanlarımız, parklarımız, meydanlarımız betona boğulmasın; kıyılarımız, ormanlarımız, meralarımız ranta kurban edilmesin diye; sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarında hep birlikte, barış içinde yaşayabilelim diye milyonlarca yurttaşın haykırdığı toplumsal bir olaydır.
Gezi bu ülkenin umudu, güzelliği ve içinde taşıdığı tüm renkleridir.
Ne o gün orada olmak, ne de doğamıza, tarihimize, yaşamımıza sahip çıkmak suç değildir. Gezi direnişi geleceğimizdir. Gezi direnişi bu ülkede bir avuç karşısında ezilen milyonların sesidir. Halkın en örgütlü mücadelesidir.”
“Gezi bizler için bir onur nişanıdır”
“Gezi eşitlikçi, paylaşımcı, doğayı ve emeği koruyan ve kadınların önde saf tuttuğu başka bir dünya mümkün diyenlerin sesidir.
Gezi eşitliktir. Gezi emeğimiz, alın terimiz, gururumuz, kardeşlik ve dayanışma demektir. Gezi bir arada yaşamanın mümkün olduğunun en güçlü ifadesidir. Gezi laikliktir.
Gezi, genç, yaşlı, işçi, emekçi, işsiz, öğrenci demeden; birbirini emeğinden tanıyanların, ezilenlerin en güçlü haykırışlarıdır. Gezi bu ülkenin yarınıdır. Gelecek meselemizdir. Bu sebeple bir onur nişanıdır bizler için.
Bizler, Gezi’ye baktığımızda; bilim ve tekniğin ışığında, tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, eşit, onurlu, barış içerisinde yaşayacağımız, adil bir ülke umudunun ne kadar da diri olduğunu görüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

"Gezi Davasında tutuklanan tüm arkadaşlarımıza özgürlük istiyoruz"
Odanın en temel amacı bilimi ve tekniği halkın yararına kullanarak kamusal alanları savunmak olduğu ifade edilirken, bu kapsamda toplumun ortak değeri olan Gezi Parkı’nın betonlaşmasına, önemli bir deprem toplanma alanının yapılaşmaya açılmasına bir tepki olarak gerçekleştirilen mücadelenin sözcüsü olmanın suç olmadığı ifade edildi. Bu doğrultuda Gezi Olayları’na katılışları nedeniyle tutuklanan arkadaşlarla gurur duyduklarını belirterek, özgürlük çağrılarının yenilenmesinin ardından basın açıklaması sonlandırıldı.