"Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafının Önlenmesi" eğitimleri başladı

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlköğretim Okullarında ki 4. Sınıf öğrencilerine yönelik “Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafının Önlenmesi” eğitimlerine başlandı.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlköğretim Okullarında ki 4. Sınıf öğrencilerine yönelik “Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafının Önlenmesi” eğitimlerine başlandı. 25-29 Nisan 2022 tarihleri ile 09-13 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılması planlanan eğitimlere İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 4 Gıda Kontrol Görevlisi katılıyor. 25 Nisan 2022 tarihindeki Bahçelievler İlköğretim Okulunda iki grup halinde verilen eğitime 204 öğrenci katıldı.
Gıda güvenilirliği, gıda israfının önemi, israfın Türkiye ve dünyadaki boyutu, israftan kaçınmak için neler yapılabileceği konularında öğrencilerin de aktif katılımının olduğu eğitimlerde, tüketici olan öğrencilerin aynı zamanda birer denetçi olduğu, alışveriş yaparken sakıncalı gördükleri gıdaları 'Alo 174' gıda hattını arayarak bildirebilecekleri ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu vurgulandı. (H.Murat Taner)