Güncer; "Büyük onur duyuyoruz"

CHP Milletvekili Aday Adayı, önceki dönem Kırklareli İl Başkanı Av. Alaaddin Güncer, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamada bulundu. Güncer, "Büyük onur ve gurur duyuyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Genel Başkanımızın adaylığı ile birlikte Cumhuriyetimizin temelinde var olan fırsat eşitliği de hayat bulmuş oldu. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsedir' sözüyle tanımladığı Cumhuriyetimizin milyonlarca köy çocuğuna da bir kez daha umut oldu" dedi.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Adaylığını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Aday Adayı, bir önceki Kırklareli İl Başkanı Av. Alaaddin Güncer, Kılıçdaroğlu’na yönelik büyük bir ilgi olduğunu söyledi. Bu açıklama ile Türkiye’nin demokrasi tarihi açısından önemli bir güne tanıklık edildiğini söyleyen Güncer, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan seçildiği 2010 yılından beri halkın iktidarını kurmak için büyük bir çaba sarf etti. Yeri geldiğinde kendi adaylığından feragat etti, yeri geldi dünya görüşleri farklı siyasi partilerle bir araya gelerek dayanışma örneği sergiledi. Bugün geldiğimiz noktada sayın genel başkanımızın her yaştan her görüşten vatandaşımızın sempatisini kazandığını görüyoruz. Üç yıl Kırklareli il başkanlığı görevinde bulundum, üç yıl boyunca köylerimizden kent merkezlerimize kadar her gittiğimiz yerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ciddi bir ilgiyle karşılaştık. Özellikle de genel başkanımızın 'helalleşme' çağrısı toplumun her kesiminde samimiyetle karşılandı. CHP'nin Türkiye'nin sorunlarına yönelik çözüm önerileri halk tarafından özümsendi. Tüm bunları sahada birebir gözlemledik. Gözlemlerimi genel merkezimize birçok kez ilettik” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin Birleştirici Gücü Kılıçdaroğlu
Kılıçdoğrulu’nun adaylığı ile Cumhuriyetin fırsat eşitliğinin de hayat bulduğunu söyleyen Güncer, “Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı adaylığından dolayı büyük onur ve gurur duyuyoruz. Ülkemize hayırlı olsun. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsedir' sözüyle tanımladığı cumhuriyet rejimi milyonlarca köyde - kentte yaşayan çocuğa bir kez daha umut oldu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 7 çocuklu fakir bir ailenin 4. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Zor şartlarda eğitim gördü, üniversite eğitimini tamamladı. Devlet memuru olarak uzun yıllar devletimize hizmet etti. Sonrasında emekli olup, kenara çekilmedi! Ülkemize siyasi alanda hizmet etmek istedi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Parti Meclisi Üyesi oldu, milletvekili oldu, grup başkanvekilliği görevlerinde bulundu. Grup başkanvekili olduğu dönemde açıkladığı önemli belgelerle bazı kesimlerin korkulu rüyası oldu! Halkın yararına olan her şeyin üzerine gitti. Partimizin genel başkanı olarak 2010 yılından beri demokrasi mücadelesine ana muhalefet lideri olarak öncülük ediyor. Hak hukuk ve adalet mücadelesinde adaletsizliğe karşı dik duruşundan asla taviz vermedi! Ankara'dan İstanbul'a doğru Adalet Yürüyüşünü gerçekleştirerek, dünyanın en barışçıl eylemini gerçekleştirerek, tarihe geçti! Farklı siyasi partilerin bir araya gelmesine öncülük etti. Millet İttifakı'nın kurulmasında özveriyle çaba sarf etti. Büyükşehir belediyelerimizin kazanılması için önemli kararlar aldı. Ve başarıya ulaşmasını bildi. 25 yıl sonra İstanbul ve Ankara Büyükşehirlerinin kazanılmasında büyük emeği var. Cumhuriyet Halk Partimizi ve ülkemizi Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına hazırlarken 'İkinci Yüz Yıla Çağrı Beyannamesini' yayınladı. Beyannamemiz yarının Türkiyesi için önemli bir yol haritasıdır. Ve birçok kez 'Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız' diyerek demokrasiye olan inancını yineledi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıdaroğlu mağdurların ve mazlumların umudu olmuştur. Sayın Kemal Kılıdaroğlu, Türkiye'nin birleştirici gücüdür. Partimize ve ülkemize bir kez daha hayırlı olsun” diye konuştu.
(Haber Merkezi)