Havucun vücuda faydaları saymakla bitmiyor

Hem yaz hem de kış sebzesi olarak bilinen turunçgillerin şifalı bitkisi havuç, ilk olarak MS 900 civarında Afganistan'da yetiştirilen kök sebzesidir. Turuncu en iyi bilinen rengi sayılsa da ancak mor, Sarı, kırmızı ve beyaz gibi diğer tonları da mevcuttur. Zengin bir antioksidan içeren ve sağlık açısından birçok fayda sağlayan havucun sağlığa faydası ise vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü ve gözlerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olduğu için gözlere iyi gelir. Ayrıca Antioksidanların vücudunuzdaki zararlı serbest radikallerle savaştığı kanıtlanmıştır ve bu da kanser olma riskinizi azaltırken Kolesterol ve kalp sağlığınızı destekleyebilir.
Şifa deposu olarak tanınan havucun vücuda diğer faydaları ise şu şekildedir;

Kilo vermede etkileyicidir; Kalorisi düşük ve iyi bir lif kaynağı olan araştırmalar, diyetinize havuç gibi sebzelerin dahil edilmesinin tokluk ve tokluk hissini artırmaya yardımcı olduğunu gösterir. Bununla birlikte, çok düşük karbonhidratlı diyet planları gibi bazı kilo verme planları, basit karbonhidratlar yoluyla daha fazla katkıda bulundukları için havuçtan kaçırmayı önerir. Bu yaklaşım, havucun diğer sağlık yararlarını ve bütün olarak yenildiğinde havucun yapısı, lifi ve yüksek su içeriğinin iştahı frenlemeye yardımcı olduğu gerçeğini göz ardı eder. Doğal tatlılıkları, diyetteki diğer şekerleri azaltmada da yardımcı olabilir. Doğal tatları, diyetteki diğer şekerleri azaltmada yardımcı olur.

Bağırsak Sağlığını Destekleyebilir; Üç haftalık bir süre boyunca günde 15 gr lif sağlamaya yetecek kadar havuç yiyen genç kadınlarda yapılan bir araştırma, lifin yüksek oranda fermente edilebilir olduğunu bildirir. Ayrıca araştırmalar, sebzenin prebiyotik bir rolü olduğunu doğruluyor, bu da havuç lifinin bağırsakta bulunan faydalı bakteriler için iyi bir yakıt kaynağı olduğu anlamına geliyor. Bu bağırsak bakterilerinin çoğu, yalnızca bağırsak için değil, daha geniş sağlığımız için de faydaları olan kısa zincirli yağ asitleri üretir.