"İl olarak ülke ortalamasının üstündeyiz ama bu bize yetmez"

Kırklareli Valisi Birol Ekici, Cuma günü LGS’de dereceye giren öğrenciler ile buluştu. Vali Ekici yaptığı açıklamada; “Ülke ortalamasının il olarak üstündeyiz ama bu bize yetmez. Aslında her alanda Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyoruz. Ama yanı başımızda İstanbul var diğer yanımızda Avrupa Birliği var. Biz arada kalmış bir il olarak aradan sıçrayıp kurtulmalıyız. Kırklareli’mizi bu çerçevede daha ileriye götürmeli ve taşımalıyız. Bu çerçeve de hepimizi eğitime verdiği değeri artırmaya davet ediyorum. Bunun en büyük takipçisi ve lideri olmaya çalışacağım. Benim için burada en büyük hayalim budur. Sizleri bana destek olmaya davet ediyorum” dedi…

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 29 Temmuz Cuma günü LGS’de dereceye giren başarılı öğrencilerle bir araya geldi. Saat 14.00’de ilimiz Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan da iştirak etti. Göreve başladığı günden bu yana en anlamlı toplantıyı şu anda gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Ekici açıklamalarında şunları kaydetti;
“Benim burada ilk Valiliğim. Ama benim hayallerimin tamamı eğitimle süsleniyor. Eğitimde ilimizi bir adım daha ileriye taşınması, mevcut durumumuzun asla kabul edilmemesi ve adeta ülkenin gözbebeği birincilik, ikincilik, üçüncülük oluncaya kadar öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, bizlerin çalışması gerektiği bir alan olarak görüyorum. Çünkü ülkemizde ve dünyada ekonomi birinci öncelik olarak görülüyor. İnsanların refah içerisinde yaşatılması çok önemli olarak görülüyor. Huzur ve mutluluk çok önemli! Ama biz elimizdeki mevcut kaynaklarla 21’inci yüzyılı yakalayacaksak Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine çıkacaksak bunu ancak eğitimle başarabiliriz. Çocuklarımızın başarısı ülkemizin başarısı oluyor. Bütün bu söylediklerimden sonra önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir çalışma yapacağımızı bilmenizi istiyorum.
Milli Eğitim Müdürümüzün ve öğretmenlerimizin görev alan tüm Milli Eğitim camiamızı buradan tebrik ediyorum. Hizmetlisinden tutunda görev alan herkese teşekkür ediyorum. Ülke ortalamasının il olarak üstündeyiz ama bu bize yetmez. Üniversite sınavında da ülke ortalamasının üzerindeyiz. Aslında her alanda Türkiye ortalamasının üzerinde yer alıyoruz. Ama yanı başımızda İstanbul var diğer yanımızda Avrupa Birliği var. Biz arada kalmış bir il olarak aradan sıçrayıp kurtulmalıyız. Kırklareli’mizi bu çerçevede daha ileriye götürmeli ve taşımalıyız.
Önümüzdeki yıl, önce mevcut durumumuza bakacağız. Okulumuzun ülkedeki durumuna bakacağız, geçen 3 yılki durumuza bakacağız neler yapmışız gelecekte de neleri daha iyi yapabiliriz hep birlikte tasarlayacağız. Bunu tüm öğretmenlerimizden tüm okullarımızdan istiyorum. Bütün branş öğretmenlerimizden diğer okullarla kendilerini karşılaştırmalarını bekliyorum. Biz başka türlü rekabet edemeyiz.
Eğer çocuğumuz ilkokulu ve orta öğretimi bıraktıysa asgari ücret ortalamasında bir kazancı vardır. Üniversiteyi bitirince hemen bu kazanç ikiye katlanıyor. Yüksek lisanslı ve masterlıysa 3-4’e katlanıyor. Bu çerçeve de hepimizi eğitime verdiği değeri artırmaya davet ediyorum. Bunun en büyük takipçisi ve lideri olmaya çalışacağım. Benim için burada en büyük hayalim budur. Sizleri bana destek olmaya davet ediyorum.”
Toplantı daha sonra katılımcıların görüş, öneri ve soruları ile devam etti. (F.Kurtbayram)