İlkbahar ve Sonbahar Dönemlerinde de Etkinlikler Devam Edecek

TEMA Vakfı tarafından düzenlenen 'Bitki Müzesi Keşfi Etkinliği' ile çocuklar, bitkilerin büyüleyici dünyasını keşfetti.

TEMA Vakfının Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum A. Nihat Gökyiğit’e atfettirilmiş Biyolojik Çeşitlilik Projesi dahilinde “ Bitki Müzesi Keşfi Etkinliği”    düzenlendi. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi iş birliği ile TEMA Vakfının düzenlediği etkinlik çocuklarla buluştu.
Bitki Müzesi Keşfi Etkinliği için bahçede gerçekleştirilen eğitim etkinliklerinde, çocuklar biyolojik çeşitlilik kavramını öğreniyor. Ayrıca bahçe zaman geçirmiş oldukları için farklı bitki türlerini de gözlemleme şansı buluyorlar.

İstanbul ilinin Ataşehir girişinde bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi zengin bitki çeşitliliğinin yanı sıra çocukların eğlenip, öğrenecekleri çeşitli parkurların yanı sıra engelliler için de engelsiz dolaşım ve konaklama alanlarını içinde bulunduran bir bahçe. İstanbul Anadolu yakasında Ümraniye ile Ataşehir sınırları arasında yer alan Botanik Bahçesinin iki ayrı girişi bulunmaktadır. Çocukların yanı sıra yetişkinlerinde hoşça zaman geçireceği alanlara sahip olan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinin, girişi ücretsizdir.


TEMA Vakfı çocuklar için, bitki dünyasının büyüleyici yolculuğuna devam etmeleri amacıyla etkinlikleri sürdürecek. 2024 ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde çarşamba ve cuma günleri 10.00-11.30 ile 13.00-14.30 saatlerinde etkinlikler devem edecek.