"İnsanlığın ve vicdanın yakıldığı günü unutturmayacağız"

CHP Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, “Sivas Madımak’ta alçakça bir saldırı sonucu yaşamını kaybeden tüm aydınlarımızı, canlarımızı saygı ve özlemle anıyor, yeni katliamlara geçit vermemek, demokrasi ve laikliğe sahip çıkmak, aydınlanma ve bilim düşmanlığına dur demek için Madımak`ı asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamının yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında gerici saldırılarda yakılan Madımak Oteli’nde kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz. Madımak’ta canlarımızı yakan ve yaktıranlar aydınlanma ve bilim düşmanı gericilerdir.
Aydınlarımıza, sanatçılarımıza, insana kıyan bu gerici güçler cumhuriyet, demokrasi ve laiklik düşmanlarıdır. Katliamın yıl dönümünde; Kaybettiğimiz yazar, ozan ve düşünürlerimizin yaşamlarına son veren tüm sorumluları, onları koruyup kollayanları; Temel insan haklarını, ifade ve inanç özgürlüklerini yok sayan, çağdaşlaşma ve uygarlaşma karşıtı anlayışı bir kez daha nefretle kınıyoruz.
Bizler; her hal ve şartta evrensel insan haklarını yaşama geçirerek, toplumsal barışı sağlayacağız ve laiklik ilkesine daha sıkı sarılacağız.
Adaletsizliğin, ırkçılığın, gericiliğin, terör ve savaşların temel nedeni bilimsel eğitimden ve laiklikten uzaklaşmak olduğunu her fırsatta hatırlatmaya devam edeceğiz.
Bu duygularla;
Sivas Madımak’ta alçakça bir saldırı sonucu yaşamını kaybeden tüm aydınlarımızı, canlarımızı saygı ve özlemle anıyor, yeni katliamlara geçit vermemek, demokrasi ve laikliğe sahip çıkmak, aydınlanma ve bilim düşmanlığına dur demek için Madımak`ı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.”
(E.Yıldırım)