Jandarmadan Yürekleri Sıcacık Eden Etkinlik

Dünya genelinde genetik farklılığın daha çok tanınması ve down sendromlu bireylerin çok daha özel olduklarını gösteren önemli bir farkındalık günü olan 21 Mart Birleşmiş Milletler tarafından Down Sendromlular Günü olarak ilan edilerek tüm dünya genelinde down sendromlu bireylerimiz adına farkındalık oluşturmasını ifade etmektedir. Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından Faika ERKURT Özel Eğitim Okulunda eğitim gören özel çocuklar birliğimize davet edildi.

 

Burada gerçekleştirilen etkinlikte Jandarma Köpek Eğiticileri tarafından çocuklarımıza özel hazırlanan köpek gösterisi sergilenmiş, çocuklara birlik gezdirilerek Jandarmanın tanıtımı yapılmış olup, günün anlam ve önemine binaen pasta kesilerek 21 Mart Down Sendromlu Bireyler gününe farkındalık oluşturulması amaçlandı. Açıklamada, “Yarınlarımızın geleceği çocuklarımıza ve özel bireylerimize farkındalık oluşturma açısından icra ettiğimiz faaliyetlerimize yine halkımızın desteği ile daha güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

 

DOWN SENDROMU

Down sendromu, anormal hücre büyümesi sonrası normal insanlarda her hücrede 23 çift kromozom bulunması gerekirken, down sendromu olan kişilerde 21. kromozomun fazladan bir kopyasına sahip olması sonucu meydana gelir. Özetle kişilerde 46 kromozom yerine 47 kromozom bulunması down sendromu oluşmasına sebebiyet verir. Bu durum da çocuğun gelişimsel süreçlerini olumsuz etkiler. Hem fiziksel hem de zihinsel anlamda normal insanlara ve akranlarına göre geride olan down sendromlu çocuklar, uygulanacak terapi yöntemleriyle hayatın olağan akışına dahil edilmeye çalışılır