Kadın Kooperatifleri akademilere hayran kaldı!

Türkiye’nin dört bir yanından Lüleburgaz’a gelen kadın kooperatifleri Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) başta olmak üzere belediyenin hizmete kazandırdığı akademilere hayran kaldı. Öte yandan Trakya’nın cazibe merkezi olacak LYSA, kültür sanat topluluklarının Aşkiye Neşet Çal ve Ekin Atölyesi’ndeki tahsis sürelerinin tamamlanmasının ardından 2022-2023 kültür sanat takviminde faaliyete başlıyor. 

Trakya’nın ve Türkiye’nin kendi ölçeğindeki belediyeler arasında en prestijli sanat yapılarından biri olacak LYSA’ya Kadın Kooperatifleri Çalıştayı için yurdun dört bir yanından Lüleburgaz’a gelen konuklar hayran kaldı. Lüleburgaz Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve her birinde misyonuna göre aktivitelerin yapıldığı akademileri gezen kooperatifler, önümüzdeki kültür sanat takviminde topluluklara ve sanatseverlere kapılarını açacak olan LYSA’ya hayran kaldı.
Konuklar, Türkiye’de eşi benzeri olmadığını vurguladıkları LYSA’nın kültür sanat takvimi ve işleyişi hakkında Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’den detaylı bilgi aldı. Başkan Gerenli, Lüleburgaz’da faaliyet gösteren kültür-sanat topluluklarının Aşkiye Neşet Çal Sahnesi ile Ekin Atölyesi’nde tahsis sürelerinin devam ettiğini belirterek, söz konusu tahsis sürelerinin sona ermesinin ardından 2022-2023 kültür sanat takviminde dolu dolu etkinliklerle faaliyetine başlayacağını söyledi.
Tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz Belediyesi bünyesindeki Sanat Danışma Kurulu öncülüğündeki Lüleburgaz Belediyesi Konservatuarı’nın eğitim takvimi de başlayacak. Ayrıca sinema, seramik, resim, fotoğraf gibi alanlarda faaliyete geçecek olan atölyelerden sanat dalında çalışma yapmak isteyen herkes faydalanabilecek.
Öte yandan konuklar LYSA’ya hayran kaldıklarını her fırsatta dile getirirken, LYSA başta olmak üzere Lüleburgaz’daki akademi anlayışının diğer belediyelere ve kurumlara örnek olması gerektiğini vurguladı. Kadın Kooperatifleri, her türlü çalışmada Lüleburgaz Belediyesi’ne destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. (Lüleburgaz Belediyesi)