Kırklareli'de "Aile Okulu"ndan bin 637 aile yararlandı

"Aile Okulu" projesiyle bugüne kadar Kırklareli'nde toplamda bin 637 aileye ulaşıldığı bildirdiydi. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı proje ile ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi ve aile içi iletişimin çok daha güçlü hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu anlamda ailelere 10 ana başlıkta 44 saatlik eğitim veriliyor. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, eğitime katılan ailelerin, eğitim süreci sonunda çocuklarıyla iletişimlerinin güçlendiğini, birçok süreçte çocuklarını çok boyutlu olarak nasıl desteklemesi gerektiğini öğrendiklerini, bundan sonraki süreçlerde de ailelerin daha fazla yanında olacaklarını ve destekleyecekleri mesajını verdi.

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı, ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan "Aile Okulu" projesiyle bugüne kadar Kırklareli'de toplamda 1.637 aileye ulaşıldı. "10 ana başlıkta verilen 44 saatlik eğitimlerle ailelerin yapısı çok boyutlu olarak destekleniyor ve böylece aile içi iletişim çok daha güçlü hâle geliyor.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan yaptığı açıklamada, “Aile Okulu” projesiyle birçok aileye ulaştıklarını ve sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi ve etkili iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle aileleri çok yönlü olarak desteklediklerini ifade etti. Eğitime katılan aileler, eğitim süreci sonunda çocuklarıyla iletişimlerinin güçlendiğini, birçok süreçte çocuklarını çok boyutlu olarak nasıl desteklemesi gerektiğini öğrendiklerini; bundan sonraki süreçlerde de ailelerin daha fazla yanında olacaklarını ve destekleyeceklerini belirtti. (H.Murat Taner)