Kırklareli deprem bölgesi ile el ele

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerle Türkiye büyük bir acıyı yaşadı. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde son açıklanan rakamlara göre toplam 42 bin 310 kişi yaşamını yitirdi. 448 bin 18 vatandaşımız ise ülkemizin farklı illerine tahliye edildi. Depremin ilk gününden itibaren bölge için yardımlar gönderen Kırklareli halkı ve kuruluşları depremin üzerinden geçen 20 güne rağmen afetzedelerin acısını yüreğinde hissetmeye devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllülerin görev yaptığı bölgede yardım çalışmalarını sürdüren Kırklareliler depremzedeleri de ilimizde misafir etmeye devam ediyor. Bölgeye yardımlar ise aksamadan sürüyor. Hazırlanan son yardım kamyonu ise dün yolcu edildi. Kuru gıda, bakliyat ve sıvı yağdan oluşan 30 tonluk yardım kolilerinin ilk sevkiyatı Kırklareli Valiliği önünden yapıldı.

06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem ile Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 şiddetindeki iki deprem alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 42 bin 310 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bölgeden ilimiz Kırklareli dahil diğer illere 448 bin 18 depremzede tahliye edildi.
Bölgede depremin ilk gününden itibaren varlığını hissettiren Kırklareli bir yandan yardım kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllülerden oluşan ekipleri ile faaliyetlerini sürdürüyor diğer yandan Kırklareli’nden gerek kurumlar gerekse yardımseverler aracılığıyla sağlanan yardımları bölgeye ulaştırmaya devam ediyor. Bugüne kadar giyimden ısınmaya, giyecekten hijyen malzemelerine kadar onlarca TIR’ı bölgeye ulaştıran Kırklarelililer Kırklareli Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen bu yardımlarına dünde yardım kolileri ile devam etti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla Kırklareli Gençlik Merkezi'ndeki gönüllüler tarafından paketlenen 30 ton kuru gıda, bakliyat ve sıvı yağdan oluşan yardım kolilerinin ilk sevkiyatı 24 Şubat 2023 Cuma günü (dün), Kırklareli Valiliği önünden dualarla uğurladı. Uğurlamaya Kırklareli Vali Vekili Yusuf Güler, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşyoğlu, Esnaf Odaları Başkanları, Gençlik Merkezi Gönüllüleri ve Çalışanları katıldı. Edilen duanın ardından kamyon bölgeye uğurlandı.
Öte yandan depremzede vatandaşlara kalıcı konutlarına geçene kadar yuva olacak olan konteyner kent alanları Kırklareli İl Özel İdaresi ekiplerince İskenderun’da sürdürülüyor. İl Özel İdaresi araç ve personeli bölgede konteynerler için gerekli altyapıyı hazırlıyor.(H.Murat Taner)