Kırklareli'ne hizmette 'SINIR' yok

Kırklareli protokolü, Vali Birol Ekici başkanlığında Salı günü Bulgaristan'da bir dizi temaslarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Kırklareli İli ile Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz İli arasında tesis edilen iyi ilişkilerin devam ettirilmesi adına, ayrıca Dereköy Sınır Kapısının genişletilmesi ve geliştirilmesi, Rezve Deresinde yapılması planlanan çalışmaları görüşmek, kültür, sağlık, eğitim ve ekonomi alanlarında ilişkilerin gelişmesini sağlayacak somut faaliyetlere adım atmak amacıyla Kırklareli ve Burgaz İlinin üst düzey yetkilileriyle STK Başkanlarından oluşan heyetlerin katılımı ile Bulgaristan Burgaz İlinde Çalışma Toplantısı gerçekleştirildi.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, beraberindeki heyet ile birlikte 25 Ekim 2022 Salı günü Bulgaristan Burgaz’da düzenlenen Çalışma Toplantısına katılarak bir dizi temaslarda bulundu.
Vali Birol Ekici ile Burgaz Valisi Prof.Dr. Mariya Neykova başkanlığında Türkiye Cumhuriyeti Kırklareli İli ile Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz İli arasında tesis edilen iyi ilişkilerin devam ettirilmesi adına, ayrıca Dereköy Sınır Kapısının genişletilmesi ve geliştirilmesi, Rezve Deresinde yapılması planlanan çalışmaları görüşmek, kültür, sağlık, eğitim ve ekonomi alanlarında ilişkilerin gelişmesini sağlayacak somut faaliyetlere adım atmak amacıyla Kırklareli ve Burgaz İlinin üst düzey yetkilileriyle STK Başkanlarından oluşan heyetlerin katılımı ile Bulgaristan Burgaz İlinde Çalışma Toplantısı gerçekleştirildi.
Başkonsolos 
Senem Güzel'e ziyaret 
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Kırklareli Valisi Birol Ekici başkanlığında düzenlenen Bulgaristan Programı kapsamında beraberindeki heyet ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel'i ziyaret etti. Bulgaristan ile Kırklareli’deki firmaların katılımıyla çeşitli etkinliklerin yapılabileceğini ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizle birlikte hedefimiz Balkanlar ile yakınlaşmak ve yeni işbirlikleri kurmaktır.Bu konuda iş dünyamıza yeni işbirlikleri için platformlar oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız Kırklareli ekonomisini canlandırmak için gerek yurt içinde gerekse de yurtdışında girişimlerde bulunmaktır. Bunun içinde gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Başkonsolosu Senem Güzel ise Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve artması yönünde çalışmalara devam ettiklerine değinerek, karşılaşılabilecek her türlü problemlerin çözümü konusunda yardıma hazır olduklarını belirtti.
"Yapılması planlanan Kara Sınır Kapısı, komşu iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin artmasına katkı sağlayacak"
Daha sonra heyet, Bulgaristan’ın Burgaz Valisi Prof. Dr. Mariya Neykova başkanlığında Türkiye Cumhuriyeti Kırklareli İli ile Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz İli arasında tesis edilen iyi ilişkilerin devam ettirilmesi adına Bulgaristan’da düzenlenen “Çalışma Toplantısı”na katıldı.
Gerçekleştirilen toplantının iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından çok olumlu geçtiğini ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık; “Kültür, sağlık, eğitim ve ekonomi alanlarında ilişkilerimizin gelişmesini sağlayacak somut faaliyetlere adım atmak amacıyla, Kırklareli Valimiz Birol Ekici başkanlığındaki heyet ile Burgaz İli’nin üst düzey yetkililerinden oluşan heyetin katılımı ile Bulgaristan Burgaz İli’nde düzenlenen toplantıya katıldım. Düzenlenen toplantıda Dereköy Sınır Kapımızın genişletilmesi ve geliştirilmesi, Kırklareli Beğendik Köyü ile Bulgaristan Burgaz Rezovo Köyleri arasındaki Rezve Deresi üzerine bir köprü yapılarak, Kara Sınır Kapısı açılması için başlatılan teknik ve hukuki çalışmalar başlatılmıştı. Başlatılan bu çalışmalarla ilgili son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılması planlanan Kara Sınır Kapısı, komşu iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin artmasına katkı sağlayacaktır. 
Bu çalışmaların olumlu yönde gerçekleşmesi halinde turizm ve ticari alışverişin artması ve ilimiz ekonomisinde önemli oranlarda artışların olacağına inanıyorum. Yapılan çalışmaların ve alınan kararların Ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (F.Kurtbayram)