Kırklareli Üniversitesi'nde Firmalara Yönelik Eğitimler Başlıyor

Bölgemizde gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelere yönelik insan kaynağının ve kapasitesinin geliştirilmesi için Kırklareli Üniversitesi bünyesinde ücretsiz eğitim programları Şubat ayı itibariyle başlıyor. Eğitimin ilki işletmelerdeki verimlilik arttırma çalışmalarının en etkili yöntemlerinden olan yalın üretim yöntemlerini ve yalın yönetim felsefesini tanıtmayı amaçlayan “Yalın Yönetim Eğitimi” olacak. Bu eğitim 20 Şubat 2023 tarihinde düzenlenecek.
Bir diğer eğitim ise dijital dönüşüm sürecinde işletmeleri bekleyen fırsat ve tehditler ekseninde dönüşümün işletmelere olan etkilerinin anlatılarak, işletmelerin alması gereken eylemlere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanan Dijital Dönüşüm Eğitimi olacak. Bu eğitim 27 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kırklareli Üniversitesi; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile eşgüdüm halinde yürütülen "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma" programı kapsamında 23.01.2020 tarihinde “GIDA” odak alanında ihtisaslaşacak Yükseköğretim Kurumu olarak seçildi. Bu kapsamda bölgemizin sürdürülebilir kalkınmasına; katma değeri yüksek sektörlere yatırım yapılmasına, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine, bölgede rekabet gücü artışına, üretim, tedarik ve pazarlamada teknolojinin etkin kullanımına, istihdam artışına ve markalaşmaya yönelik girişimlere katkı sağlanması amacıyla Kırklareli Üniversitesi bünyesinde bir dizi proje geliştirilerek uygulamaya konuldu.
Bu vizyon çerçevesinde; Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde gıda odak alanında faaliyet gösteren işletmelerin insan kaynağının ve kapasitesinin geliştirilmesine yönelik hem teorik hem de uygulamalı eğitim programları hazırlandı. Teorik eğitimler bağlamında Yalın Yönetim, Dijital Dönüşüm, Markalaşma ve Dijital Pazarlama eğitimleri; uygulamalı eğitimler başlığı altında ise Süt Sağım ve Sanitasyon, Hardaliye Üretimi, Peynir Üreticiliği ve Arıcılık sektörüne yönelik eğitimler programları yer alması planlanıyor. Gıda odak alanında faaliyet gösteren çiftçiler, imalatçılar, küçük ve orta ölçekli işletmelerde ve kooperatiflerde istihdam edilen personellere yönelik düzenlenecek eğitimler 2023 yılı boyunca devam edecek.
Bu kapsamda Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Şubat ayında 2 eğitim düzenlenecek.
Eğitimin ilki işletmelerdeki verimlilik arttırma çalışmalarının en etkili yöntemlerinden olan yalın üretim yöntemlerini ve yalın yönetim felsefesini tanıtmayı amaçlayan “Yalın Yönetim Eğitimi” olacak. Bu eğitim 20 Şubat 2023 tarihinde düzenlenecek.

Bir diğer eğitim ise dijital dönüşüm sürecinde işletmeleri bekleyen fırsat ve tehditler ekseninde dönüşümün işletmelere olan etkilerinin anlatılarak, işletmelerin alması gereken eylemlere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanan Dijital Dönüşüm Eğitimi olacak. Bu eğitim 27 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.
Eğitimlere ilişkin daha detaylı bilgi almak veya 2023 yılı içerisinde düzenlenecek diğer programlardan haberdar olmak isteyenler https://sem.klu.edu.tr adresini ziyaret edilecek veya sem@klu.edu.tr e-posta adresi üzerinden iletişime geçebilecek.
(Haber Merkezi)