Kırklareli Valiliğinden 15 Temmuz konulu Konferans

Kırklareli Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Aşkına temasıyla; 15 Temmuz Şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın kardeşi Ayşe Varank Aslantürk, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ile Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sedat Ayyıldız’ın konuşmacı olduğu 15 Temmuz Konulu Konferans düzenlendi.

Kırklareli Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Aşkına temasıyla; 15 Temmuz Şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın kardeşi Ayşe Varank Aslantürk, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç ile Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sedat Ayyıldız’ın konuşmacı olduğu 15 Temmuz Konulu Konferans Rektörlük Kültür Merkezinde 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü gerçekleşti. Konferansa Kırklareli Valisi Birol Ekici eşi Prof.Dr. Filiz Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl protokolü, Şehit ve Gazi Aileleri, STK' lar ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Konferansta 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, "Bu topraklar, bu devlet ve bayrak bize emanet, o emanete sahip çıkmak adına ben ve etrafımda bulunan arkadaşlarımız hayatlarımızı ortaya koyduk" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görevli olduğunu ve darbeci askerlere direnmek için belediye binasının önüne gittiğinde hiç tahmin edilmeyen, umulmayan bir manzarayla karşılaştığını belirten Turunç, "İstanbul Büyükşehir Belediyesini kurtarmak adına gitmedim. Oradaki masamı sandalyemi kurtarmaya gitmedim. Ülkemizin geleceği adına, milletimizin geleceği adına hatta Türkiye üzerinden yeryüzündeki mazlumların adına eğer orada bir rol almam gerekiyorsa o silahlı insanların üzerine gittim" diye konuştu.
Turunç, birçok arkadaşının direniş sırasında şehit edildiğini, ayaklarının altından onlarca mermi topladığını aktardı.
15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın ablası Ayşe Varank Arslantürk ise şehitlerin 15 Temmuz'da vatan sevdasıyla sokaklara çıktığını vurguladı. Şehit ailelerinin hüznü kadar gururlarının da büyük olduğuna dikkati çeken Arslantürk, "Çok gururluyuz, bir şehidin yakını olmanın gururunu yaşıyoruz, yine o gece vatanı kurtarmış bir milletin ferdi olmanın gururunu yaşıyoruz. İnşallah o bilinci hiçbir zaman kaybetmeyiz" değerlendirmesinde bulundu. Şehit ağabeyinin hayatından kestiler sunan Arslantürk, onun vatanına aşık bir insan olduğunu belirtti.
15 Temmuz Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Ayyıldız da yürütülen davalar hakkında bilgi verdi. (H.Murat Taner)