Kırklareli Yurt Dışından 38 Gence Ev Sahipliği Yapacak

Kırklareli’nin Vize İlçesine bağlı Kıyıköy beldesinde kurulan Kıyıköy Doğa Sporları Kulübü Derneği, Avrupa Birliği desteği kapsamında 38 genci 11 gün boyunca Kırklareli’nde ağırlayacak.
Stay Online and Safe (SOS) isimli proje, Türkiye, Ermenistan, Romanya ve Ukrayna’dan toplamda 38 katılımcı ile uygulanacak. Proje Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından destekleniyor. SOS, nefret söylemi ve çevrim içi dezenformasyonun olumsuz etkileri hakkında bilgi vererek, sahte haberler, nefret söylemi ve siber zorbalık ile mücadeleye katılımı artırmayı hedefliyor.
Proje Koordinatörü ve Dernek Başkanı Oktay Yatkin, “Günümüzde internet hayatımızın önemli bir parçası olarak birçok fayda ve yenilik getirdi. Getirdiği kolaylıkların ve faydaların yanı sıra, bilinçsiz kullanımı bireysel ve toplumsal hayata yönelik tehditler de oluşturmaktadır. Bu tehlikelerden biri olan siber zorbalık, azınlıklar ve mülteciler de dahil olmak üzere tüm yaş gruplarına yönelik nefret söylemi ile sonuçlanmaktadır. SOS projesi, bu konuya getireceğini farkındalık sayesinde Avrupa Birliği değerlerinin uygulanması için önem arz etmektedir” dedi.
Proje süresince katılımcıların birçok sivil toplum ve kamu kurumu ziyareti gerçekleştireceğini belirten Proje Yöneticisi Tolunay Unay ise, “Uluslararası göçün artması ile birlikte gençler başta olmak üzere; tüm yaş gruplarının ayrımcılıkla karşılaşma riski artmıştır. Bu konuyu, riskler ile karşı karşıya olan gençlerle kültürel farklılıkların ve benzerliklerin görüleceği uluslararası bir projede tartışmak, gerçekçi ve olumlu sonuçlar ve etkiler yaratacaktır” diye konuştu. (N.Şensöz)