KIRKSEDER'de sanat ve kültürle dolu bir bayram

KIRKSEDER bayramının üçüncü günü bayramlaştı. Şiirlerle, türkülerle, sazla sözle geçen bayramlaşma programında bir açıklama yapan Dernek Başkanı Aleaddin İkican; “Bizlerin sanatın birer temsilcisi olarak, kendimizi gençlerimize rol model olarak geliştirmemiz insanlığa önemli bir hizmettir. Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği olarak, gençlerimize açtığımız ufkun daha da genişleyeceğine, sanatın ve kültürün daha çok yayılacağına inanıyoruz. Tüm üyelerimizin bu yolda güzel çalışmalara imza attığını da görüyorum. Birlik beraberliğin, kültür yolundaki çalışmalarımızın başarıyla devam etmesi dileğiyle, şu anda burada bulunamayan tüm dernek üyelerimiz adına herkese iyi bayramlar diliyor, her zaman derneğimizin yanında olan Öznur Tüzün hanımefendi ve Önadım Medya Grubuna ayrıca teşekkür ediyor, selamlar, sevgiler, saygılar sunuyorum” dedi…
 

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) Kurban bayramının üçüncü günü, yani 11 Temmuz Pazartesi bayramlaştı. Saat 15.00’te dernek binasında düzenlenen bayramlaşma programına; Dernek Başkanı Aleaddin İkican, KIRKSEDER ailesi mensupları; Hasan Öztürk, Vedat Erseçkin, Sedat Karacaduralıoğlu, Esmeray Avcı, Alper Peközer ve dernek üyeleri katılım gösterdiler.
Hoş ve samimi bir ortamda, sanat ve kültürle iç içe geçen bayramlaşma programı öncesinde bir konuşma yapan Dernek Başkanı İkican şunları ifade etti;
“Bu tür dini bayramlar, kültürümüzü yaşatmak için birlik, beraberliğin güçlenmesi, küskünlerin barışması açısından güzel geleneklerdir. Bu anlamda bayramın üçüncü günü gerçekleştirdiğimiz bayramlaşma programına dernek üyelerimizi temsilen katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kurban Bayramınızı canı gönülden kutluyorum. Bilindiği gibi Covid-19 pandemesi dolayısıyla geçtiğimiz yıllarda doğru dürüst bayramlaşamıyorduk. Hatta vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiğini duyuyoruz, haberlerde işitiyoruz. Ancak şöyle bir avantajımız var artık; insanlarımız tedbirlere alıştı. Elimizden geldiğince önlemlere riayet etmeye çalışıyoruz. Ayrıca virüsün eskisi gibi kötü seyir edeceğine dair inancımız yok. Sağlık, mutluluk, birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızın, milletimizin huzur ve bekası içerisinde güzel bir bayram diliyoruz. Birleştiricilik, beraberlik, insan sevgisi içerisinde bir yaşam diliyorum. İnşallah savaşlar, hastalıklar, afetler son bulur. Kültür, sanat, edebiyat, alabildiğine geniş bir yankı bulur. Çünkü sanatla, şiirler ilgilenen insanın duygusal olduğu, ince ruhlu, duygu yüklü olduğu bilinen bir gerçektir. Dolayısıyla böyle insanlardan kolay kolay zarar gelmez.
Bizlerin sanatın birer temsilcisi olarak, kendimizi gençlerimize rol model olarak geliştirmemiz insanlığa önemli bir hizmettir. Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği olarak, gençlerimize açtığımız ufkun daha da genişleyeceğine, sanatın ve kültürün daha çok yayılacağına inanıyoruz. Tüm üyelerimizin bu yolda güzel çalışmalara imza attığını da görüyorum. Lise öğrencisi kardeşlerimizin 300 sayfayı aşan kitap çıkarması, şiir kitapları yayınlaması bunun en güzel örneklerindendir. Bu durum, Kırklareli’nde sanatın ve kültürün gelişeceğinin bir göstergesidir.
Birlik beraberliğin, kültür yolundaki çalışmalarımızın başarıyla devam etmesi dileğiyle, şu anda burada bulunamayan tüm dernek üyelerimiz adına herkese iyi bayramlar diliyor, her zaman derneğimizin yanında olan Öznur Tüzün hanımefendi ve Önadım Medya Grubuna ayrıca teşekkür ediyor, selamlar, sevgiler, saygılar sunuyorum.”
Bayramlaşma programı daha sonra şiir ve müzik dinletisi ile devam etti. Usta ozanımız Hasan Öztürk okuduğu türküler ile dinleyenleri mest ederken, KIRKSEDER Başkanı Aleaddin İkican da okuduğu şiirler ile katılımcıların ruhuna dokundu. (F.Kurtbayram)