KTSO'da "Sınır Ötesi İşbirliği Programları Tanıtım Toplantısı" düzenledi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından, T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın 2021-2027 Dönemi’nde uygulayacağı “Sınır Ötesi İşbirliği Programları” ile ilgili olarak tanıtım toplantısı düzenlendi. Video Konferans ile toplantıya katılan T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan konuyla ilgili olarak katılımcılara bilgiler vererek, soruları cevapladı.
Kırklareli’nin 3 farklı Program’dan yararlanabileceği “Sınır Ötesi İşbirliği Programları” ile ilgili olarak düzenlenen toplantıya; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşları’nın Başkan ve Temsilcileri katıldı.
“Şehrimize yapılacak
yatırımlar açısından bu 3 program çok büyük bir
önem taşımaktadır”
Programın açılış konuşmasını yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:
“İlimizin ve bölgemizin kalkınmasına, farklı kültür ve toplumların kaynaşmasına, Ticaret, Çevre, Girişimcilik gibi daha birçok alanda birlikte çalışmasına destek sağlayan, 2021-2027 döneminde uygulanacak olan “Sınır Ötesi İşbirliği Programları” kapsamında ilimiz “Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı”, “Karadeniz Havzası Programı” ile “Akdeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı”ndan yararlanabilecek.
Önümüzdeki 7 yılda daha rekabetçi, daha yeşil ve daha düşük karbon içeren bir Avrupa öncelikleriyle şehrimize yapılacak yatırımlar açısından bu 3 Program’ın önemi çok büyüktür. Programlarla ilgili Proje Teklif Çağrıları’nın 2023 yılı ilk çeyreğinde başlaması planlanmakta olup, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’ın katılım ve görüşleri ile konuyla ilgili sizleri daha ayrıntılı olarak bilgilendirme amacıyla bugün burada toplanmış bulunmaktayız.”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen toplantıya Video Konferans ile katılan T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan konuyla ilgili olarak katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Konuyla ilgili olarak katılımcılar tarafından soruları cevapladı. (E.Yıldırım)