Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında ödüller sahiplerini buldu

Kütüphane Haftası etkinlikleri bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde en fazla kitap okuyanlar, yapay zeka temelli akıllı kütüphaneler temalı resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Vali Ekici, “Gençler günde 4-5 saat kitap okumalı”

Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin katılım gösterdiği programda en çok kitap okuyan çocuk kategorisinde Zeynep Defne Kayı’ya ve Gençlik Kategorisinde ise Zeynep Alçiçek ‘e Vali Ekici ödüllerini takdim etti. Vali Birol Ekici ödül töreninde yaptığı konuşmada ilimizin bu denli modern kütüphanelere sahip olmasından dolayı onur duyduğunu belirterek, gençlere günde 4-5 saat kitap okumaları konusunda tavsiyede bulundu.

Resim ve kompozisyon yarışması kazananları ödüllerine kavuştu

Yapay zekâ temelli akıllı kütüphaneler temalı resim yarışmasında dereceye giren İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Elif Zehra mallı ve Tevfik Fikret Ortaokulu Öğrencisi Deniz Tomurcuk’a ödülleri Kırklareli il halk kütüphanesi müdürü Hilal Sıcak tarafından takdim edildi.

Yapay zekâ temelli akıllı kütüphaneler temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Çıldın’a, Şehit Göktan Özipek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Miraç Koftar’a ve TOBB Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Yusuf Ziya Özer’e ödüllerini İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen tarafından takdim edildi.

Yetişkinlere yönelik Epoksi atölyesinin sağlamış olduğu katkılardan dolayı Emine Akçan’a plaketinin takdim edilmesinin ardından, etkinlik Hande Elif Uçan ile gençlerle mitoloji söyleşisi ile devam etti.

Bu Yılın Teması Akıllı Kütüphanelerdi

1964 yılından bu yana her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayan hafta yurt çapında kütüphane haftası olarak kutlanıyor. Bu yılın teması ise “Dijital geleceğin anahtarı: yapay zekâ temelli Akıllı Kütüphaneler “olarak belirlendi.