Mühendislik Fakültesi öğrencileri mezuniyet coşkusu yaşadı

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2021-2022 öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için tören düzenledi.
Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Balkan Kongre Merkezi’nde iki oturum halinde düzenlenen törende, öğrenciler ve aileleri duygu dolu anlar yaşadı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan öğrenciler düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu. Diplomalarını hocalarının ellerinden alan öğrenciler, törenin sonunda hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından üniversite tanıtım filmi izlenmesi ile başlayan törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi birincisi Alican Üngör, mezuniyet heyecanı yaşamanın bambaşka bir duygu olduğunu ifade ederek, “Hepimiz buraya farklı hayallerle geldik. Bugün ise hayallerimizin en büyük adımını atıyoruz. Büyük emekler vererek, büyük çabalar göstererek ulaştığımız bugünde ailelerimizi ve sevdiklerimizi gururlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek yetişmelerinde büyük emekleri olan aileleri ve akademisyenlere teşekkür etti.
Mezun olan öğrencilerle birlikte gururlandıklarını belirten Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, “Pandemi nedeniyle son iki yılda ara vermek zorunda kaldığımız mezuniyet törenlerini tekrar düzenlemenin sevinci içindeyiz. Günümüzde yaşanan hızlı değişim ve gelişme ile birlikte fakülte ve bölümlerimiz de büyük bir dönüşüm yaşıyor. Geçmişte üniversiteler yalnızca bilgi transferi yaparken günümüzde bilgi üretimi de yapmaktadır. Ancak bunun da yetersiz kaldığı anlaşılmıştır. Üniversitelerden günümüzde beklenen bu bilgi ve araştırmayı ürüne dönüştürmeleridir. Fakültemiz bölümleri de bunun farkında olarak bu döneme uyum sağlamıştır. Bu dönüşümün sonuçlarının zaman içinde artarak devam ettiğini görmek mutluluk vericidir. Patentler, ulusal ve uluslararası bilimsel projeler ve bilimsel yayınlar ve sanayi danışmanlıkları ile fakültemiz zaman içinde gelişimini sürdürmektedir. Öğrencilerimizin gösterdiği başarıların da bu süreçte arttığını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Simurg Roket Takımının TEKFOFEST yarışmalarında sekizinciliği, öğrencilerimizin kabul edilen TÜBİTAK projeleri, danışman hocalarıyla bilimsel makaleler yayınlamaları, çeşitli Teknopark firmalarında çalışmaları, geldiğimiz noktada sadece birkaç örnek. Bu vesileyle öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Tüm öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.
Mezun olan öğrencileri tebrik eden ve ailelere hitap eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Merhamet dolu gözlerle baktığınız, koruyup kolladığınız evlatlarınız yetişkin bireyler oldular. Bugün sizlerin bayramıdır, kutlu olsun. Değerli öğrencilerimiz gözlerinizdeki kıvancı görüyor ve sizlerin mutluluğunu en kalbi duygularımla paylaşıyorum. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın. Bundan sonra da sizlerin başarılarını gururla takip etmeye ve sizleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.
Törene video mesaj yoluyla katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne ve Trakya Üniversitesi’nde öğrencilik yapmanın bambaşka bir duygu olduğunu vurgulayarak öğrencilerin mezun olduktan sonra da Trakya Üniversitesi ile bağlarının devam edeceğine inandığını söyledi. Öğrencilerin maddi ve manevi olarak yanlarında olan ailelere de hitap eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bu tören, aslında sizin hakkınız. Bu evlatlar belki gözünüzden film şeridi gibi geçiyor. Daha dün doğdular, binbir emekle büyüdüler. Şimdi ise mezun oluyorlar.” diyerek aileleri kutladı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca öğrencilerin yetişmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından törende dereceye giren öğrencilere plaketleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Tören, mezun öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.
Mühendislik Fakültesi mezuniyet törenine, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya, Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muharrem Tolga Sakallı ile akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Öte yandan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Meclis Başkan Vekili Hüsni İsmaili de törene katılan isimler arasındaydı. Hüsni İsmaili, mezuniyet coşkusu yaşayan oğlu Kadir İsmaili'ye belgesini, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ile birlikte takdim etti. (Trakya Üniversitesi)