Önce anlatıldı, sonra süt ikram edildi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, 1 Haziran Süt Günü kapsamında okullarda öğrencilere yönelik etkinlik gerçekleştirdi. Öğrencileri biliinçlendirmek için gerçekleştirilen etkinlikte, bilgilndirmenin ardından süt ikram edildi.
Özellikle çocuklar için sütün önemine değinilen açıklamada İl Sağlık Müdürlüğü, "Süt ve süt ürünleri , kalsiyumdan zengin olmaları nedeniyle özellikle çocuklarda ve adölesanlarda kemiklerin ve dişlerin sağlıklı gelişmesi, yetişkinlerde ise kalp-damar hastalıkları, inme, yüksek tansiyon, Tip II diyabet, osteoporoz, kolon kanserinden korunmada ve vücut ağırlığının yönetiminde önemlidir." sözleri dile getirildi.

Sağlık için önemli
Öğrencilerin küçük yaştan itibaren süt ve faydaları hakkında bilgilenmesinin önemli olduğuna değinen İl Sağlık Müdürlüğü, "Dünya Süt Günü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından sütün küresel bir gıda olarak önemini kabul etmek için 2001'den beri her yıl 1 Haziran'da kutlanan uluslararası bir gündür. Dünya Süt Günü dolayısıyla 1 Haziran Perşembe günü saat 11.00'de Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Murat Kılıç’ın katılımıyla Diyetisyen İrem Güldalı tarafından Vali Faik Üstün Anaokulu‘nda Öğrencilere Süt ve Süt Ürünlerinin Sağlık İçin Önemi konulu eğitim gerçekleştirilmiş olup, öğrencilere süt ikram edilip çeşitli hediyeler takdim edilmiştir." açıklamalarını ifade etti.