Patlatmalı madene itiraz geldi

Kırklareli’nin Vize İlçesine bağlı Soğucak Köyü’nde yapılması planlanan patlatmalı maden ocağı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yapılan inceleme ve değerlendirme toplantısında ÇED sürecinin sonlandırılması talep edildi.  

Soğucak Köyü Muhtarı Rami Beler, Aza Ersin Deniz, BOTAÇ-SEN Başkanı Erdal Bayram, Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Av. Ozan Topuz ve Jeoloji Mühendisi Onur Güneş, Kırklareli’nin Vize İlçesine bağlı Soğucak Köyü’nde yapılması planlanan patlatmalı maden ocağı için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yapılan inceleme ve değerlendirme toplantısına katıldı. Katılımcılar toplantıda ÇED sürecinin hukuka aykırı ve bilimsel olmadığını öne sürerek sonlandırılmasını talep etti.
Kırklareli Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Projeye ilişkin itirazlarımızı yazılı ve sözlü olarak sunduk. Hukuka aykırı ve bilimsel olmayan ÇED sürecinin sonlandırılmasını talep ettik. İlgili alanda 1920 kez patlama yapılacağı, 51.384 ağacın kesileceği, çevre açısından geriye dönülmez sonuçlar doğuracağını açıkladık. Köyümüzü ve doğamızı muhtarlarımızla savunmaya devam ediyoruz” denildi. (F.Kurtbayram)