Pavli 112 yaşında

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde 112 yıldır düzenlenen Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı bu yıl yine kapılarını açtı. Sultan II. Abdülhamid’den bu yana düzenlenen panayırın ünü sınırları aşıyor. 8 Eylül’de gerçekleştirilen panayır açılışına Kırklareli Valisi Birol Ekici, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve Kırklareli protokolü katıldı.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 08 Eylül 2022 Perşembe günü Pehlivanköy İlçemizde asırlara meydan okuyan ve bu yıl 112'ncisi düzenlenen geleneksel Pavli Panayırının açılışına katıldı. Trakya’nın en eski panayırı olan ve Pehlivanköy’de asırlara meydan okuyarak devam eden ve bu yıl 112'ncisi düzenlenen geleneksel Pavli Panayırının açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Vali Birol Ekici, Sultan II. Abdülhamid'in fermanıyla 1910 yılında kurulan ve bugüne kadar devam ettirilen Pavli Panayırının açılış töreninde, etkinliğin 112 yıldır sürdürülmesinin emek gerektirdiğini söyledi. Vali Ekici, Panayırın uluslararası alana taşınması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
Programda yapılan konuşmaların ardından halk oyunları ile mehteran ekibi gösteri sundu.
Yapılan konuşmalar ve gösterilerin ardından, Vali Birol Ekici, Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve İlimiz protokolünün birlikte katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.
Vali Ekici ve il protokolü ile birlikte gerçekleşen açılış töreni sonrası, Panayırda kurulan sergi ve stantlar gezilerek, bereketli ve bol kazançlı bir panayır olması temennisinde bulunuldu. (H.Murat Taner)