Pınarhisar'da süne sürvey çalışmaları sürüyor

Nisan ayı sonunda ekili alanlara inen buğdayın en önemli zararlılarından süneye yönelik sürvey çalışmaları, Pınarhisar ile devam ediyor. Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan ve görevli teknik personel ekili alanlarda kontrollerini sürdürüyor. 

İlkbaharda ısınan hava ile birlikte Nisan ayı sonunda kışlaklardan ekili alanlara inen buğdayın en önemli zararlısı olan süneye yönelik sürvey çalışmaları, Pınarhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Doğan ve teknik personel tarafından buğday ekili alanlarda yürütülüyor. Yapılan kontrollerde süne zararlısının yanı sıra ‘’Septorya Yaprak Lekesi, Kök Boğazı ve Külleme Hastalıkları’’ hakkında da üreticilere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından bilgiler veriliyor. Özellikle bu dönemde süne zararlısına karşı herhangi bir mücadele yapılmaması gerektiği üreticilere köy kahvelerine yapılan ziyaretle anlatılıyor.
Üreticilere; buğday kalitesinin etkilenmemesi ve mağdur olmamaları için İlçe Müdürlüğünün duyurularını dikkate almaları gerektiği hatırlatıldı. (H.Murat Taner)