Sağlık Hizmetleri Ekipleri Seçimde Sandığa Gidemeyenlerin Yanında

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem CERİT başkanlığında, Müdürlük yöneticileri ve sağlık tesislerinin yöneticilerinin katılımıyla, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için evde sağlık hizmeti alan ve seçmen sandığına gidemeyecek durumdaki vatandaşlarımıza yönelik sağlık hizmetlerini planlamak üzere bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yapılan toplantıda, evde sağlık hizmeti alan hastaların seçim gününde sandığa taşınma süreçlerine ilişkin planlamalar ele alındı. Vatandaşların sağlık hizmetlerine kesintisiz erişiminin sağlanması ve seçme hakkının korunması adına alınacak tedbirlerin detayları görüşüldü.

Vatandaşların seçim gününe dair sağlık hizmetleri taleplerini iletebilmeleri için 444 38 33 numaralı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon birimi ile iletişime geçebilecekleri belirtildi. Bu sayede, yatağa bağımlı olan vatandaşların seçim sürecinde ihtiyaçlarına yönelik gerekli desteğin sağlanması hedefleniyor.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, seçim sürecinde evde sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sunulmasını ve her vatandaşın seçme hakkından eşit şekilde faydalanmasını temin etmek adına çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.