"Sağlık ve Sosyal hizmet emekçileri olarak Banka promosyonları ile ilgili MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ"

Öz Sağlık-İş Sendikası Kırklareli Şube Başkanı İbrahim Arı, gazetemize yaptığı açıklamada, şu anda gündemde olan banka promosyonları ile ilgili olarak konuyu yakından takip ettiklerini, üyelerinin mağdur olmaması adına mücadelelerini sürdürdüklerini ifade etti. Arı açıklamasında son ekonomik gelişmeler karşısında yükselen maaş oranları baz alındığında promosyon anlaşmasını daha önce yapmış olan bankalara çalışanlar adına yatırılan paraların yükseldiğini ancak çalışanlara verilmiş olan promosyon ödemelerinde herhangi bir güncelleme yapılmadığını hatırlattı.
Arı; “Sendika olarak yaşanan bu durumdan üyelerimizin etkilenmemesi adına başlattığımız mücadele devam ediyor. Özellikle ihale tarihi erkene alınan veya revizyon kapsamındaki promosyon anlaşmalarından kaynaklanacak olan tazminatların işçilere yansıtılmadan, bankalar arasında çözülmesi gerekmektedir. Bu manada henüz promosyon sözleşmesi bitmeyen ve yeniden ihaleye çıkılan kurumlarda işçilerin-üyelerimizin mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Arı şöyle devam etti; “Bu süreçte her türlü desteğini esirgemeyen emekçi dostu ve her zaman personelinin yanında olan ve görüşmelerimiz sonucu Bankalara yazı yazarak olumlu yönde sonuçlanması için girişimlerde bulunan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Sayın Çiğdem Cerit’e, Öz Sağlık-iş Sendikası Kırklareli Şube Başkanlığı ve tüm üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyor, konuyu yakından takip ediyor ve Öz Sağlık-İş Sendikası Kırklareli Şube Başkanlığı olarak bu konuda müjdeli haberi bekliyoruz” dedi. (F.Kurtbayram)